Ζαπορίζια
Κόσμος

Η Ουκρανία έκλεισε τον τελευταίο αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια

Η υπηρεσία πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας λέει ότι έχει θέσει το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ευρώπης σε κατάσταση «ψυχρής διακοπής λειτουργίας» ως προφύλαξη από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από την κατάρρευση του φράγματος της Νόβα Κακχόβκα όπως αναφέρει ο The Guardian .

Πέντε από τους έξι αντιδραστήρες στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια, ο οποίος βρίσκεται υπό κατοχή από ρωσικές δυνάμεις, βρίσκονται ήδη σε κατάσταση ψυχρής διακοπής λειτουργίας.  Η Energoatom, η πυρηνική υπηρεσία της Ουκρανίας, ανέφερε σε δήλωση την Παρασκευή ότι δεν υπάρχει «καμία άμεση απειλή» για το εργοστάσιο της Ζαπορίζια λόγω της έκρηξης του φράγματος Νόβα Κακχόβκα του ποταμού Δνείπερου, που ανάγκασε χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν την περιοχή από τις πλημμύρες και τη έλλειψη πόσιμου του νερού.

Ο τελευταίος αντιδραστήρας τέθηκε σε ψυχρή διακοπή λειτουργίας την Πέμπτη, λέει η Energoatom.  Οι ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες στην τοποθεσία δεν λειτουργούν από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας πρόκειται να επισκεφθεί την Ουκρανία τις επόμενες ημέρες.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ