Κόσμος

Φινλανδία: Πρόστιμο 121.000 ευρώ για υπερβολική ταχύτητα!

Η Φινλανδική αστυνομία έκοψε 120.000 ευρώ σε οδηγό γιατί έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα.

 

Τα συγκεκριμένα πρόστιμα στη Φινλανδία υπολογίζονται βάσει του εισοδήματος του παραβάτη, ο οποίος εν προκειμένω είναι ο 76χρονος Άντερς Βίκλοφ, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του αρχιπελάγους Ώλαντ στη χώρα.

«Λυπάμαι για το όλο θέμα», είπε ο οδηγός στην εφημερίδα Nya Aaland του αρχιπελάγους, μιας αυτόνομης περιοχής της Φινλανδίας στη Βαλτική Θάλασσα.

Ο Βίκλοφ είπε ότι γνώριζε πως εισερχόταν με το αυτοκίνητό του σε ζώνη με όριο ταχύτητας τα 50 χλμ/ ώρα κι έχει αρχίσει να πατάει φρένο, αλλά δεν επιβράδυνε αρκετά γρήγορα. Κι εξέφρασε την ελπίδα τα χρήματα από το πρόστιμο που θα πληρώσει να χρησιμοποιηθούν για το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Φινλανδίας.

Ο Βίκλοφ οδηγούσε με 82 χλμ/ώρα, όταν τον σταμάτησε η τροχαία το περασμένο Σάββατο και το έκοψε το τσουχτερό πρόστιμο. Πέραν τούτου του αφαίρεσαν και την άδεια οδήγησης για δέκα ημέρες.


Παραβάτης κατ’ εξακολούθηση

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η Τροχαία έπιασε τον Βίκλοφ να παραβιάζει το όριο ταχύτητας. Το 2018 χρόνια του έκοψε πρόστιμο 63.680 ευρώ, ενώ πέντε χρόνια νωρίτερα άλλο ένα πρόστιμο ύψους 95.000 ευρώ, είδηση που είχε κάνει τότε το γύρο του κόσμου.

Γεννημένος στο αρχιπέλαγος Ώλαντ της Φινλανδίας ο Βίκλοφ είναι πρόεδρος μιας εταιρείας συμμετοχών, που περιλαμβάνει επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς των logistics, του εμπορίου, του τουρισμού, της μεταφοράς με ελικόπτερα και των κτηματομεσιτικών. Θεωρείται ο πλουσιότερος κάτοικος των νησιών αυτών, λόγος για τον οποίο έχει αποκτήσει το προσωνύμιο «ο βασιλιάς»>Φινλανδία: Έκοψαν πρόστιμο 121.000 ευρώ σε οδηγό για υπερβολική ταχύτητα!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...