Κόσμος

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μία βυθισμένη μεσαιωνική πόλη στις βόρειες ακτές της Γερμανίας

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τη μεσαιωνική πόλη του Rungholt στις βόρειες ακτές της Γερμανίας, η οποία είχε βυθιστεί στα νερά της Βόρειας Θάλασσας το 1362. Ο μύθος λέει πως αυτό το πολυσύχναστο εμπορικό σταυροδρόμι βυθίστηκε μέσα σε μία μόλις νύχτα από μία ισχυρή καταιγίδα η οποία ήρθε ως αποτέλεσμα των αμαρτιών των κατοίκων της.

Η πλούσια ζωή της πόλης οδήγησε σε ανηθικότητες και το τέλος ήρθε κοντά στα Χριστούγεννα όταν μία συμμορία νεαρών μέθυσων, προσπάθησε να αναγκάσει έναν ιερέα να δώσει την τελευταία τελετουργία σε ένα γουρούνι. Ο ιερέας γύρισε στην εκκλησία και ζήτησε από το Θεό να τιμωρήσει τους νεαρούς. Ο ίδιος έφυγε από την πόλη την επόμενη μέρα και το ίδιο βράδυ μία τεράστια καταιγίδα εξαφάνισε το Rungholt βυθίζοντάς το στον ωκεανό, με τους μεσαιωνικούς μύθους να λένε πως το καμπαναριό της εκκλησίας ακουγόταν ακόμα από τα βάθη της Βόρειας Θάλασσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και ενώ ακόμα και η ύπαρξη της πόλης αμφισβητήθηκε από μερικούς ιστορικούς, τώρα, μία ομάδα αρχαιολόγων ανακάλυψε το Rungholt κοντά στο νησί Sudfall.

Ο οικισμός παραμένει κρυμμένος κάτω από τη λάσπη αλλά χαρτογραφήθηκε σε μία ευρεία περιοχή 1.9 χιλιομέτρων χρησιμοποιώντας διάφορες γεωφυσικές μεθόδους.

Ο μεσαιωνικός οικισμός που απέμεινε είναι ήδη πολύ διαβρωμένος και συχνά ανιχνεύσιμος ως αρνητικά αποτυπώματα. Πρέπει να εντείνουμε την έρευνα πριν να διαβρωθεί περισσότερο.

Η μεγαλύτερη ανακάλυψη έως τώρα είναι τα θεμέλια της εκκλησίας της πόλης σε μία έκταση 40x15 μέτρων, η οποία βρισκόταν στο κέντρο της πόλης. Βρέθηκαν επίσης ίχνη από δύο ακόμα μικρότερες εκκλησίες, μία πύλη λιμανιού, 54 κτίσματα και συστήματα απορροής υδάτων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ