Κόσμος

Νέος υπ. Οικονομικών Τουρκίας: Ποιος είναι ο στόχος του - Το «ωχ» του Νεμπατί

Λιγότερο από 24 ώρες μετά την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης της Τουρκίας από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Μεχμέτ Σιμσέκ παρέλαβε το υπουργείο Οικονομικών από τον απερχόμενο υπουργό Νουρεντίν Νεμπατί. 

Στις πρώτες δηλώσεις του ως υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, ο Μεχμέτ Σιμσέκ, φρόντισε να χρησιμοποιήσει λέξεις… κλειδιά για τις αγορές, τονίζοντας ότι “βασικός στόχος της κυβέρνησής μας είναι η αύξηση της κοινωνικής ευημερίας. Την επόμενη περίοδο, κύριος στόχος μας θα είναι η διαφάνεια, η θέσπιση δημοσιονομικής πειθαρχίας για βιώσιμη υψηλή ανάπτυξη και η διασφάλιση της σταθερότητας των τιμών. Είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα μας, να μειώσει ξανά τον πληθωρισμό σε μονοψήφια ποσοστά μεσοπρόθεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κύρια πολιτική μας θα είναι να στηρίξουμε την Κεντρική μας Τράπεζα στην καταπολέμηση του πληθωρισμού, μέσω της δημοσιονομικής πολιτικής και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα εφαρμοστούν”.

Και πρόσθεσε: “Ο μεγαλύτερος βοηθός μου θα είναι το πολύτιμο προσωπικό του υπουργείου μας. Το Υπουργείο Οικονομικών ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή με το ισχυρό ανθρώπινο δυναμικό και το εξειδικευμένο προσωπικό του. Είναι σημαντικό κάθε βήμα που κάνουμε και κάθε απόφαση που παίρνουμε να ενισχύει το καθήκον και τη σταθερότητα της χώρας μας”.

Κατά την ολοκλήρωση της τελετής παράδοσης – παραλαβής, δεν πέρασε απαρατήρητο το “ωχ” που έκανε ο Νεμπατί, κοιτάζοντας με νόημα τον Σιμσέκ, ο οποίος θα έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ουκρανός στρατιώτης
Ένοπλες Συρράξεις 0

Τους σφάζουν στο γόνατο-Οι Ρώσοι παρέσυραν τον ουκρανικό στρατό σε μία παγίδα χωρίς διαφυγή στην Κλετσκίιβκα-Εγκλωβίστηκαν ολόκληρες μονάδες (Βίντεο)

«Θάβουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς» είπε χαρακτηριστικά ένας από τους Ουκρανούς στρατιώτες περιγράφοντας την...