Κόσμος

Αυστρία: Ο πρώην υπουργός Άμυνας εξελέγη αρχηγός του σοσιαλιστικού κόμματος

Ο πρώην υπουργός 'Αμυνας Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ είναι ο νέος πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αυστρίας (SPÖ), μετά την επικράτησή του και στην ψήφο των μελών, αλλά και στην ψηφοφορία μεταξύ των συνέδρων.
 

Ο κ. Ντόσκοτσιλ έλαβε στο συνέδριο το 53% των ψήφων, ενώ ο αντίπαλός του, Αντρέας Μπάμπλερ, δήμαρχος της Τραϊσκίρχεν στην Κάτω Αυστρία συγκέντρωσε 47%. Σύμφωνα με αναλύσεις των αυστριακών ΜΜΕ, ενδεχόμενη διάσπαση στο εσωτερικό του κόμματος δεν θεωρείται ότι έχει ακόμη οριστικά αποφευχθεί. Η μέχρι σήμερα αρχηγός του SPÖ, Πάμελα Ρέντι-Βάγκνερ, η οποία ήταν τρίτη στην ψήφο της βάσης, δεν ήταν σήμερα καν υποψήφια, ενώ αποσύρθηκε εξ ολοκλήρου από την πολιτική. Μιλώντας πριν από λίγες ημέρες στο αυστριακό Κοινοβούλιο, είχε τονίσει ότι «χρειάζεται μια νέα αντίληψη της πολιτικης ηγεσίας, η οποία δεν θα περιορίζεται στον θαυμασμό των τελετουργικών της ανδρικής εξουσίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ο νέος αρχηγός πάντως έσπευσε αμέσως μετά την εκλογή του να επαναλάβει ότι υπό την ηγεσία του δεν θα υπάρξουν συνεργασίες ούτε με την κεντροδεξιά ούτε με την ακροδεξιά, εάν το SPÖ αναδειχθεί στις επόμενες εκλογές πρώτο κόμμα. Αυτή τη στιγμή πάντως η ακροδεξιά (FPÖ) προηγείται στις δημοσκοπήσεις με 28%, ενώ κεντροδεξιά (ÖVP) και SPÖ ακολουθούν με ποσοστό κοντά στο 23%.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...