Κιμ Γιονγκ Ουν
Κόσμος

Το βάρος του Κιμ Γιονγκ Ουν, που είναι κρατικό μυστικό στη Βόρεια Κορέα, υπολογίστηκε από την τεχνητή νοημοσύνη

Ο Βορειοκορεάτης δικτάτορας Κιμ Γιονγκ Ουν ζυγίζει περισσότερα από 140 κιλά, σύμφωνα με εκτίμηση που έγινε από πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης της Νότιας Κορέας, όπως αναφέρει το Reuters .

Η υγεία του ηγέτη είναι ένα αυστηρά φυλαγμένο κρατικό μυστικό στη Βόρεια Κορέα και εικάζεται ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος εικάζεται ότι είναι 39 ετών, είναι βαρύς καπνιστής, έχει πρόβλημα βάρους και οικογενειακό ιστορικό καρδιαγγειακής νόσου.

«Φαίνεται κουρασμένος και έχει μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια του στη δημόσια εμφάνισή του στις 16 Μαΐου και το βάρος του υπολογίστηκε ότι ήταν πάνω από 140 κιλά από ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης», είπε ο Yoo Sang-bum, μέλος μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής πληροφοριών.

Ο βουλευτής είπε ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης πιστεύεται ότι πάσχει από μια «σοβαρή» διαταραχή ύπνου, επικαλούμενος μια έκθεση πληροφοριών ότι η Βόρεια Κορέα συλλέγει πρόσφατα πολλές ιατρικές πληροφορίες σχετικά με θεραπείες αϋπνίας για τον δικτάτορα.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας αναφέρουν σπάνια την υγεία του ηγέτη, αλλά τον Μάρτιο, η εφημερίδα Rodong Sinmun ανέφερε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν εργάζεται μέχρι τις 5 το πρωί, αναφέροντάς τον ότι είχε συνηθίσει να δουλεύει τη νύχτα.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έγινε ηγέτης του ασιατικού κράτους το 2011, όταν ο πατέρας του - Κιμ Γιονγκ Ιλ - πέθανε από καρδιακή προσβολή. Η υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών της Νότιας Κορέας παρακολουθεί την πιθανότητα ο δικτάτορας να μπαίνει σε έναν «φαύλο κύκλο» εθισμού στο αλκοόλ και τη νικοτίνη και να επιδεινώνεται η αϋπνία, δεδομένης της ποσότητας ξένων τσιγάρων και τροφίμων που εισάγονται στη Βόρεια Κορέα, είπε.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ