Κόσμος

Εκλογές στην Τουρκία: Η Μόσχα δίπλα στον Ερντογάν και "απέναντι" στη Γερμανία

 Το μέρος του Ταγίπ Ερντογάν παίρνει η Μόσχα, με τις στενές σχέσεις ανάμεσα στους προέδρους των δύο χωρών να είναι γνωστές τα τελευταία χρόνια. Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα επέπληξε τόσο τον τουρκικής καταγωγής Γερμανό υπουργό Γεωργίας όσο και τους παρατηρητές του ΟΑΣΕ για τη στάση τους μετά την επανεκλογή του αρχηγού του AKP. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ο Γερμανός υπουργός Γεωργίας Τζεμ Εζντεμίρ επέκρινε τους Τούρκους πολίτες που ζουν στη Γερμανία και ψήφισαν τον Ερντογάν. Ο Εζντεμίρ είπε ότι οι υποστηρικτές του Τούρκου προέδρου στη Γερμανία δεν θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της επιλογής τους, αλλά στην ίδια την Τουρκία, υποτίθεται ότι περιμένει τους πολίτες φτώχεια και έλλειψη ελευθερίας. Έχετε ακούσει για μη ανάμειξη στις υποθέσεις άλλων κρατών και δημοκρατία στη Γερμανία; Μπορείτε να φανταστείτε αν, για παράδειγμα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου το έλεγε αυτό μετά τις εκλογές στη Γερμανία;» διερωτάται η Ζαχάροβα στο λογαριασμό της στο Telegram.

«Πιο ψύχραιμη όμως από τον εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης ήταν η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ. Οι παρατηρητές αυτής της οργάνωσης αρνήθηκαν να κηρύξουν τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία δίκαιες και ελεύθερες. ‘’Θα ήταν πολύ κοντόφθαλμο να πούμε αν ήταν δίκαιες ή όχι, αν ήταν ελεύθερες ή όχι’’, είπε η επικεφαλής της αντιπροσωπείας από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ Φάρα Καρίμι. Και γιατί, ή καλύτερα, τι παρακολουθούσαν τότε;» καταλήγει η Ζαχάροβα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

αεροπορική βάση Chkalovsky
Ένοπλες Συρράξεις 0

Φρίκη στο Κρεμλίνο μετά την επιδρομή Ουκρανών σαμποτέρ σε μία από τις σημαντικότερες αεροπορικές βάσεις της Μόσχας-Χτυπήθηκε το αεροπλάνο του Πούτιν; (Εικόνες)

Πρόκειται για την βάση Chkalovsky, η οποία φυλάσσεται εντυπωσιακά καλά, ωστόσο και πάλι η ομάδα δολιοφθοράς της...
Ουκρανός στρατιώτης
Ένοπλες Συρράξεις 0

Τους σφάζουν στο γόνατο-Οι Ρώσοι παρέσυραν τον ουκρανικό στρατό σε μία παγίδα χωρίς διαφυγή στην Κλετσκίιβκα-Εγκλωβίστηκαν ολόκληρες μονάδες (Βίντεο)

«Θάβουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς» είπε χαρακτηριστικά ένας από τους Ουκρανούς στρατιώτες περιγράφοντας την...