Κόσμος

Μακρόν: Η παρουσία του Ζελένσκι στη σύνοδο της G7 «μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι» για την Ουκρανία

Η παρουσία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη σύνοδο κορυφής της G7 «μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι» για την Ουκρανία, είπε ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στον ουκρανό ομόλογό του σήμερα κατά την έναρξη της διμερούς τους συνάντησης στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


«Αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία» για τον κ. Ζελένσκι να συζητήσει με τους συμμάχους του στην G7, αλλά και να υπερασπιστεί την υπόθεση της Ουκρανίας κατά της ρωσικής εισβολής με τους διάφορους ηγέτες των χωρών του Νότου που προσκλήθηκαν στη σύνοδο κορυφής, υπογράμμισε ο Μακρόν μιλώντας στα αγγλικά με τον συνομιλητή του.

«Νομίζω ότι μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι» για την Ουκρανία, πρόσθεσε, υποσχόμενος επίσης στον Ουκρανό πρόεδρο ότι η Γαλλία θα σταθεί δίπλα στο Κίεβο «μέχρι το τέλος». «Σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας», απάντησε ο Ζελένσκι.

Κατά την άφιξή του νωρίτερα σήμερα στη Χιροσίμα ο Ζελένσκι είχε διμερείς συναντήσεις με αξιωματούχους της G7 και έχει ήδη συνομιλήσει με τον ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι η Ινδία θα κάνει «ό,τι είναι δυνατό» για να επιλύσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία, ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα σχεδιάζει επίσης να συναντήσει τον Ζελένσκι κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής: «Έχει δείξει μεγάλη διαθεσιμότητα για διάλογο».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τρόμος για την Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του στόλου μας από τους Τούρκους- "Άρον -άρον" ενεργοποιούν το σόναρ ανίχνευσης δυτών "Aras-2023"

Οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι τα λιμάνια τους στα μικρασιατικά παράλια και οι κρίσιμες σταθερές εγκαταστάσεις παροχής ...
Μέση Ανατολή 0

Το Master plan ΗΠΑ-Ισραήλ διάνοιξης του "θαλάσσιου καναλιού Μπέν Γκουριόν" σβήνει τη Διώρυγα του Σουέζ- Έρχονται τεκτονικές αλλαγές σε Παγκόσμιο εμπόριο και άμυνα

Ισραήλ -ΗΠΑ φαίνεται ότι προωθούν  την κατασκευή του  «Καναλιού Μπεν Γκουριόν», με το οποίο θα συνδεόταν ο κόλπος της...