Κόσμος

Πουλήθηκε επιταγή του Steve Jobs αξίας $175 δολαρίων για ένα εξωφρενικό ποσό

Οι συλλέκτες αντικειμένων της Apple έχουν ξεφύγει τα τελευταία χρόνια και ειδικά αυτοί που συλλέγουν αντικείμενα του αείμνηστου συνιδρυτή και οραματιστή της, Steve Jobs

Μια επιταγή της "Appe Computer Company" έγινε γνωστό ότι πουλήθηκε σε μια εξωφρενική τιμή μέσω δημοπρασίας που διεξήγαγε η RR Auction. Συγκεκριμένα η περιβόητη επιταγή που φέρει την υπογραφή του Στιβ Τζόμπς είχε εκδοθεί το 1976 και αφορούσε την πληρωμή μιας νομικής εταιρίας, της Crampton, Remke & Miller Inc., η οποία εκείνο τον καιρό πρόσφερε της υπηρεσίες της ειδικά σε τεχνολογικές υπηρεσίες στη βόρεια πλευρά της Καλιφόρνια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η εν λόγω επιταγή έχει αξία $175 δολαρίων αλλά το θέμα είναι το εξωφρενικό ποσό για το οποίο πουλήθηκε και άγγιξε τα $106.985 δολάρια. Η επιταγή έφερε ειδική συλλεκτική αξία διότι έγραφε πάνω την διεύθυνση του πρώτου γραφείου της Apple, που είχαν ανοίξει ο Steve Jobs με τον Steve Wosniak. Συγκεκριμένα είναι το οικογενειακό γκαράζ στο πατρικό του Jobs που βρίσκεται στην οδό Welch 770 στο Palo Alto της Καλιφόρνιας. 

Αυτή είναι η επιταγή των $175: 

Βέβαια, στο παρελθόν έχουν πουληθεί πολύ ακριβότερα τέτοιες επιταγές, όπως μια που είχε υπογράψει τόσο o Jobs όσο και ο Wosniak, η οποία το 2022 πουλήθηκε πάλι σε δημοπρασία για το ποσό των $164.000 δολαρίων. 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή