Κόσμος

Τσαβούσογλου: "Πιθανή μια ένταση με την Ελλάδα ανά πάσα στιγμή"

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών παραδέχθηκε πάντως ότι από την Αθήνα δεν υπάρχει εκστρατεία κατά της Άγκυρας. Όπως είπε, αυτό ίσως να οφείλεται στους σεισμούς.

Μία εβδομάδα πριν τις τουρκικές εκλογές, ο Τσαβούσογλου σημείωσε: «Πάντα θα υπάρχουν συναισθηματικές προσεγγίσεις σε ατμόσφαιρα εκλογών, αλλά αυτές οι εκλογές είναι πολύ κρίσιμες. Υπάρχουν διαφορετικά συναισθήματα τους πρώτους μήνες, αλλά όταν πλησιάζει το τέλος, όταν αυτό αξιολογείται με την λογική, αυξάνεται η στήριξη στον κ. Ερντογάν για την πατρίδα και το έθνος μας».

Χθες ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου βρέθηκε στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, όπου υποσχέθηκε να φέρει την άνοιξη στη χώρα. Ο κ. Κιλιτσντάρογλου είπε ακόμα, μεταξύ άλλων, πως γνωρίζει πως φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό λεφτά, τα οποία υποσχέθηκε ότι θα τα φέρει πίσω στη χώρα.

Από την πλευρά του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τον αντίπαλό του ότι πήρε μέρος σε μια συνωμοσία ψεύδους κατά του ιδίου σε σχέση με το πραξικόπημα του 2016, είπε ότι δεν θα αφήσουν τη χώρα στους τρομοκράτες, υπονοώντας τη στήριξη που προσφέρει στον υποψήφιο της αντιπολίτευσης το φιλοκουρδικό κόμμα και τον κατηγόρησε επίσης ότι είναι υποχείριο της Δύσης.

Σήμερα έχει προγραμματιστεί η μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...