Κόσμος

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: "Οι προσευχές όλων είναι για την ασφάλεια και την ελευθερία Ελλάδας και Κύπρου"

«Ας προσευχηθούμε με όλη μας την καρδιά και με όλη τη δύναμη της ψυχής μας για την ελευθερία και για την ασφάλεια της Ελλάδας και της Κύπρου, γνωρίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και όλα τα ελεύθερα έθνη του πλανήτη θεωρούν την Ελλάδα τη μητέρα της Δημοκρατίας». Την επισήμανση αυτή έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος κατά τη διάρκεια της υποδοχής των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και ιερό εθνικό προσκύνημα της Αμερικής στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης.

«Είναι χρέος μας ως ελεύθεροι άνθρωποι να πρεσβεύουμε τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας και να τις υπερασπιζόμαστε ενάντια σε όλους όσοι θέλουν να απειλήσουν την ελευθερία μας», υπογράμμισε.

Της υποδοχής ακολούθησε επίσημη Δοξολογία για την ελληνική ανεξαρτησία, παρουσία, μεταξύ άλλων, του πρέσβη της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, Ευάγγελου Σέκερη, του πρέσβη της μόνιμης αντιπροσωπείας της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, Αντρέα Χατζηχρυσάνθου, του γενικού γραμματέα της Βουλής των Ελλήνων, Γιώργου Μυλωνάκη, και του γενικού προξένου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου. Πρόκειται για την πρώτη Δοξολογία, η οποία τελέσθηκε στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου που κατασκευάστηκε με τα ίδια μάρμαρα που φέρει ο Παρθενώνας και αποτελεί, όπως τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος, «ένα βαθύ σύμβολο των δεσμών μας με τη μητέρα πατρίδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που έδωσε την άδεια στα μέλη της Προεδρικής Φρουράς να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ και να λάβουν μέρος στους εορτασμούς της Διασποράς για την ετήσια παρέλαση στο πλαίσιο της επετείου της εθνικής ανεξαρτησίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ήταν, άλλωστε, το πρόσωπο που ανέλαβε την ευθύνη της οργάνωσης, του συντονισμού και της εξεύρεσης πόρων για την παρουσία και την παραμονή των Ευζώνων στη Νέα Υόρκη. Όπως είπε, «τίποτε δεν θα μπορούσε να είχε γίνει χωρίς την πολύτιμη αρωγή των ομογενών δωρητών και ιδιαίτερα του Άρχοντα του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα, Πίτερ Βλίτα».

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με τα μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς παρέλασαν μαζί με τους μαθητές των ελληνικών σχολείων και υπό τον συντονισμό των ελληνικών σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου προς το Μπόουλιγκ Γκριν, όπου έγινε η έπαρση της ελληνικής και της αμερικανικής σημαίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ