Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Νέα Ζηλανδία: Ακυρώθηκε ετήσιος διαγωνισμός κυνηγιού αγριόγατων

Ένας παιδικός διαγωνισμός κυνηγιού γάτας στη Νέα Ζηλανδία ακυρώθηκε μετά από αντιδράσεις κατά της εκδήλωσης.

Οι διοργανωτές του ετήσιου κυνηγιού δέχθηκαν επικρίσεις μετά την ανακοίνωση μιας νέας κατηγορίας για άτομα ηλικίας 14 ετών και κάτω για το κυνήγι άγριων γατών. Τα ζώα θεωρούνται παράσιτο και αποτελούν κίνδυνο για τη βιοασφάλεια της χώρας.

Αν και οι νέοι ενημερώνονταν ότι δεν πρέπει να σκοτώνουν κατοικίδια ζώα, από την άλλη πλευρά ενθαρρύνονταν να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες άγριες γάτες για ένα βραβείο.

Το βραβείο

Το παιδί που θα σκότωνε τις περισσότερες από τα μέσα Απριλίου έως τα τέλη Ιουνίου θα κέρδιζε 250 NZ$ (124 λίρες Αγγλίας, 155 δολάρια).

Η εκδήλωση προκάλεσε την άμεση καταδίκη των ομάδων για την προστασία των ζώων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την Τρίτη, η Εταιρεία για την Πρόληψη της Κακοποίησης των Ζώων της Νέας Ζηλανδίας δήλωσε ανακουφισμένη που «η κατηγορία των παιδιών που θα κυνηγούσαν και θα σκότωναν άγριες γάτες» δεν θα συνεχιζόταν.

Ένας εκπρόσωπός της υποστήριξε ότι τα παιδιά, μαζί με τους ενήλικες, δεν θα ήταν σε θέση να διακρίνουν μεταξύ «μιας άγριας, αδέσποτης ή φοβισμένης οικόσιτης γάτας», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Υπήρχαν φόβοι ότι αυτό θα σήμαινε ότι οι γάτες των σπιτιών θα σκοτώνονταν ακούσια.

Οι αντιδράσεις

«Θα έπρεπε να διδάσκουμε στα παιδιά μας ενσυναίσθηση προς τα ζώα, όχι να τους δίνουμε τα εργαλεία για να τα σκοτώνουν», δήλωσε εκπρόσωπος της φιλανθρωπικής οργάνωσης για την προστασία των ζώων Safe στο τοπικό μέσο ενημέρωσης 1News.

Η εκδήλωση είχε ανακοινωθεί ως μέρος ενός κυνηγιού για φιλανθρωπικό σκοπό τον Ιούνιο για ένα τοπικό σχολείο στο Βόρειο Καντέρμπουρι της Νότιας Νήσου, μια κυρίως αγροτική περιοχή της Νέας Ζηλανδίας όπου το κυνήγι είναι δημοφιλές.

Στον διαγωνισμό κάθε χρόνο συνήθως εκατοντάδες άτομα – μεταξύ των οποίων και παιδιά – διαγωνίζονται για να σκοτώσουν αγριογούρουνα, ελάφια και λαγούς.

Οι διοργανωτές του διαγωνισμού κυνηγιού στο Βόρειο Καντέρμπουρι ανακοίνωσαν την Τρίτη την ακύρωση της εκδήλωσης για τη γάτα, λέγοντας ότι είχαν λάβει «χυδαία και ανάρμοστα μηνύματα».

Επισήμαναν επίσης ότι όσοι συμμετέχουν στο κυνήγι οφείλουν να τηρούν τους νόμους περί πυροβόλων όπλων και ευζωίας των ζώων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ανάρτηση έλαβε περισσότερα από 100 σχόλια από χρήστες, πολλοί από τους οποίους υπερασπίστηκαν την εκδήλωση. Οι άνθρωποι είπαν ότι το κυνήγι θα μπορούσε να είναι μια «ελεγχόμενη θανάτωση ζώων».

«Μακάρι οι άνθρωποι να γνώριζαν τη ζημιά που προκαλούν οι άγριες γάτες σε όλο τον τόπο», έγραψε ένας ντόπιος.

«Έχουν επίσης [επιπτώσεις] στη γεωργία. Οι άγριες γάτες μεταφέρουν ασθένειες… απλά θα συνεχίσουμε να τις πυροβολούμε για όσο καιρό θα τις βλέπουμε», κατέληξε.

Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 1,2 εκατομμύρια οικόσιτες γάτες στη Νέα Ζηλανδία και υπερδιπλάσιος αριθμός αγριόγατων.

Τα μέτρα για τον έλεγχο του τελευταίου πληθυσμού αποτελούν αντικείμενο έντονης συζήτησης στη Νέα Ζηλανδία, όπου τα ζώα αποτελούν σημαντική απειλή για τα ενδημικά είδη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...