Κόσμος

«Ναι» από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γαλλίας για τη μεταρρύθμιση Μακρόν στο συνταξιοδοτικό

Tο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γαλλίας επικύρωσε σήμερα τα σχέδια της κυβέρνησης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 έτη από 62 που είναι σήμερα, μετέδωσε το δίκτυο BFM TV, επικαλούμενο πηγές που δεν κατονομάζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Νωρίτερα, προτού γίνει γνωστή η επικύρωση από το Συνταγματικό Δικαστήριο, ο Εμανουέλ Μακρόν είχε καλέσει τα γαλλικά συνδικάτα να τον συναντήσουν την Τρίτη.

«Θα είναι απαραίτητα η αρχή ενός κύκλου που ο πρόεδρος και η κυβέρνηση θα συνεχίσουν τις επόμενες εβδομάδες με τους κοινωνικούς εταίρους. Η πόρτα του Ελιζέ θα παραμείνει ανοιχτή, χωρίς προϋποθέσεις, για τον διάλογο αυτό», ανέφερε το περιβάλλον του αρχηγού του γαλλικού κράτους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Αποσυνδέστε αμέσως το Wi-Fi" Τι τρομερό διαπίστωσαν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες κατά την επίθεση κατά των στρατιωτικών αεροδρομίων

Ποιες διαπιστώσεις και τρομερά συμπεράσματα αφορούν σαφώς την ελληνική πολεμική μηχανή σε περίπτωση ελληνοτουρκικής...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Νέα έκρηξη σε σιδηροδρομική γραμμή του Βορονέζ προκάλεσε σοβαρές ζημιές -Πεσκόφ: Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα απαντήσει με πάταγο στο Κίεβο

Ρώσος Στρατηγός Karakaev: «Ο Oreshnik μπορεί να χτυπήσει οπουδήποτε στην Ευρώπη»- Η Ρωσία είναι έτοιμη. Τα αντίποινα...