Κόσμος

Χίος: Drone ξετρύπωσε κρυμμένες αυτοσχέδιες ρουκέτες

Ακόμη και drone επιστράτευσε η Αστυνομία στο πλαίσιο των ερευνών που κάνει στην ευρύτερη περιοχή του Βροντάδου στη Χίο για την αποτροπή της κατασκευής ρουκετών οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν στο έθιμο του ρουκετοπόλεμου μεταξύ των ενοριών του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερυθιανής, το βράδυ της Ανάστασης.

Αυτό τους οδήγησε τους αστυνομικούς της Ασφαλείας και του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης σε ένα ανασφάλιστο πυροφυλάκιο, μέσα στο οποίο εντόπισαν 187 αυτοσχέδιες ρουκέτες που κατασχέθηκαν και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων για παράνομη κατοχή και κατασκευή ειδών πυροτεχνίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι των «αντιπάλων» ενοριών έστειλαν εξώδικο στον Δήμο Χίου και το κοινοποίησαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας να μην τηρηθεί φέτος το έθιμο για το οποίο επισημαίνουν ότι είναι παράνομο και επικίνδυνο για τη ζωή και την περιουσία τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...