Κόσμος

ΗΠΑ: Φαρμακοβιομηχανίες ζητούν να μην απαγορευτούν τα χάπια άμβλωσης

Περισσότερα από 300 στελέχη φαρμακοβιομηχανιών και εταιρειών βιοτεχνολογίας, μεταξύ τους και ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer,  Άλμπερτ Μπουρλά, υπέγραψαν ανοικτή επιστολή μέσω της οποίας ζητούν την ακύρωση της απόφασης ομοσπονδιακού δικαστή στο Τέξας για την αναστολή της άδειας κυκλοφορίας των χαπιών μιφεπριστόνης.

Τα χάπια κυκλοφορούν στις ΗΠΑ και χρησιμοποιούνται για τη φαρμακευτική διακοπή της κύησης.

Την Παρασκευή, ο συντηρητικός δικαστής Μάθιου Κασμέρικ ανέστειλε την έγκριση που είχε λάβει το χάπι για την άμβλωση εδώ και δύο δεκαετίες από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Ουσιαστικά με την απόφαση ο δικαστής απαγόρευσε την πώληση του σκευάσματος σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Η ετυμηγορία εκδόθηκε κατόπιν προσφυγής πολέμιων των αμβλώσεων, δέκα μήνες μετά την ιστορική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που έδωσε σε κάθε αμερικανική πολιτεία το δικαίωμα να απαγορεύσει τις αμβλώσεις στο έδαφός της, ανατρέποντας μια πολιτική 50 ετών.

Η απόφαση του δικαστή Κασμέρικ υπονομεύει τη δικαιοδοσία του FDA, υπογραμμίζουν οι συντάκτες της επιστολής, συμπληρώνοντας πως αγνοεί επιστημονικά δεδομένα δεκαετιών και νομικά προηγούμενα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Η κυβέρνηση δεν δίνει παράταση, δίνει τελεσίγραφο! Αν δεν εκδώσετε τον Προσωπικό Αριθμό εως τις 5 Νοεμβρίου θα "μπλοκάρουν" οι συναλλαγές σας με το Δημόσιο

Ή τον ενεργοποιείς ή θα αποκλειστείς από το δημόσιο.Θα αποκλείεστε από κάθε συναλλαγή με το Δημόσιο – από φόρους και...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Είμαστε κοντά σε πρωτοφανή γεγονότα- Τι ετοιμάζουν Κίνα και Ρωσία αμέσως μόλις χτυπήσουν στρατιωτικά οι ΗΠΑ την Βενεζουέλα και τον Μαδούρο;

Δεν υπάρχουν αξιόπιστες Ένοπλες Δυνάμεις της Βενεζουέλας και ο ηγέτης χώρας ζητά μετακίνηση Ρώσων και Κινέζων...