Κόσμος

Η Αυστραλία απαγορεύει το TikTok στις κυβερνητικές συσκευές

Η Αυστραλία απαγορεύει την εγκατάσταση και τη χρήση της εφαρμογής και της πλατφόρμας TikTok της κινεζικής εταιρείας ByteDance στις κυβερνητικές συσκευές, έπειτα από σειρά ανάλογων αποφάσεων σε δυτικά κράτη για λόγους ασφαλείας, ανακοίνωσε σήμερα ο αυστραλός υπουργός Δικαιοσύνης Μαρκ Ντρέιφους.

Η απόφαση βασίστηκε στις συμβουλές των αυστραλιανών υπηρεσιών πληροφοριών και θα τεθεί σε εφαρμογή «το συντομότερο δυνατό», διευκρίνισε ο κ. Ντρέιφους.

Δυτικές κυβερνήσεις λένε πως το Πεκίνο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει δεδομένα της εταιρείας για να παρακολουθεί χρήστες ή να προωθήσει την πολιτική του ατζέντα, παρά τις διαψεύσεις της εταιρείας που δημιούργησε την πλατφόρμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τον κ. Ντρέιφους, θα προβλέπονται εξαιρέσεις μόνο κατά περίπτωση και με την εφαρμογή μέτρων ασφαλείας.

Με την απόφαση αυτή, όλα τα μέλη του δικτύου που είναι γνωστό με την ονομασία Five Eyes (Αυστραλία, Καναδάς, ΗΠΑ, Βρετανία, Νέα Ζηλανδία) έχουν πλέον απαγορεύει την εγκατάσταση της εφαρμογής σε συσκευές που ανήκουν στο κράτος. Η Γαλλία, το Βέλγιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν επίσης ανακοινώσει πανομοιότυπα μέτρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη - "Σκάει" άμεσα συμφωνία Τουρκίας με Κατάρ-Ομάν για αγορά τουλάχιστον 12 μεταχειρισμένων Eurofighter Typhoon - Η "πληρωμένη" απάντηση της Αθήνας

Ο Ερντογάν αναμένεται να συζητήσει την πρόταση κατά τις επισκέψεις του στο Κατάρ και το Ομάν την Τετάρτη και την...
notiokoreatika-ypobryxia
Οπλικά συστήματα 0

Ξαφνιάστηκαν οι Έλληνες επιτελείς! Νέα πρόταση αμυντικής συνεργασίας έκαναν εκπρόσωποι της Νοτιοκορεάτικης Hyundai σε συνάντηση με το ΠΝ μας

Όσο ενημέρωναν τους Έλληνες στρατιωτικούς για την προηγούμενη πρόταση με τα υποβρύχια, οι εκπρόσωποι από την Νότια...