Κόσμος

Λαγκάρντ: Υπερβολικά υψηλός ο δομικός πληθωρισμός

«Υπερβολικά υψηλά» παραμένει ο πληθωρισμός, ανέφερε η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, παρά το γεγονός ότι οι τιμές καταναλωτή σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση έως σήμερα το Μάρτιο. 

Σύμφωνα με το moneyreview.gr, ο δομικός πληθωρισμός, που εξαιρεί το κόστος ενέργειας και τροφίμων, επιταχύνθηκε σε επίπεδο ρεκόρ του 5,7% το Μάρτιο, τη στιγμή που οι τιμές καταναλωτή υποχώρησαν στο 6,9% από 8,5%. 

Η ΕΚΤ έχει ακόμη «δρόμο να καλύψει» για να φέρει τον πληθωρισμό στο στόχο του 2% σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, είπε η Λαγκάρντ μιλώντας σε φοιτητές στην Φλορεντία. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων κατά 350 νονάδες βάσης από πέρυσι τον Ιούλιο «έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πρόεδρος της ΕΚΤ επανέλαβε ότι η πρόσφατη τραπεζική αναστάτωση δεν παρεμβαίνει στη μάχη για την αντιμετώπιση των υψηλών τιμών και τόνισε ότι η Deutsche Bank δεν θα πρέπει να συγκρίνεται με την κατάρρευση της Credit Suisse. 

Yπογράμμισε ακόμη ότι το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι ισχυρό, που σημαίνει ότι είναι πολύ απίθανη μία κατάρρευση τράπεζας αντίστοιχη με αυτή της Silicon Valley Bank. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Απαράβατος” όρος: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει εγχώρια πυρομαχικά στην πιθανή απόκτηση μαχητικών F-16 Block 70

Αντιλαμβανόμαστε σε πόσο δεινή θέση βρίσκεται η Τουρκική πολεμική αεροπορία αφού ακόμη και μετά την τυχόν αναβάθμιση...
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Έκρηξη" σε ΕΕ-Βαλκάνια: Σε θέση μάχης στην οριογραμμή ο σερβικός στρατός-Κείτονται στους δρόμους στρατιώτες της ΝΑΤΟϊκής KFOR (Βίντεο-Εικόνες)

Άγρια παρέμβαση Λαβρόφ κατά Δύσης-Τουλάχιστον 25 μέλη της νατοϊκής δύναμης KFOR και 52 Σέρβοι έχουν τραυματιστεί-Σε...