Κόσμος

Βραζιλία: Εξαρθρώθηκε δίκτυο εμπόρων ναρκωτικών - Είχε στείλει στην Ευρώπη 17 τόνους κοκαΐνης

Οι ευρωπαϊκές και οι βραζιλιάνικες αρχές εξάρθρωσαν δίκτυο εμπόρων ναρκωτικών που πιστεύεται ότι έστειλε περισσότερους από 17 τόνους κοκαΐνης στην Ευρώπη, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Europol.

Συνολικά, συνελήφθησαν 15 πρόσωπα και κατασχέθηκαν αντικείμενα αξίας άνω των 80 εκατομμυρίων ευρώ.

«Είναι μια σημαντική νίκη στη μάχη κατά του εμπορίου ναρκωτικών. Οι ευρωπαϊκές και οι λατινοαμερικάνικες αστυνομικές αρχές εξάρθρωσαν ένα από τα πιο δραστήρια εγκληματικά δίκτυα της Βραζιλίας, το οποίο είχε κατακλύσει την Ευρώπη με πολλούς τόνους κοκαΐνης», πρόσθεσε η Europol.

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας (PF), που ερευνούσε επί δύο χρόνια την υπόθεση, η οργάνωση έστειλε 17 τόνους ναρκωτικών ουσιών στην Ευρώπη. Από την ποσότητα αυτή κατασχέθηκαν 12 τόνοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η επιχείρηση για την εξάρθρωση του δικτύου έγινε την Πέμπτη, με τη συμμετοχή 200 αστυνομικών σε διάφορες Πολιτείες της Βραζιλίας και στην Ασουνσιόν, την πρωτεύουσα της Παραγουάης. Κατασχέθηκαν 87 ακίνητα, 173 οχήματα και ένα αεροσκάφος, ενώ πάγωσαν 147 τραπεζικοί λογαριασμοί.

Η κοκαΐνη παραγόταν στη Βολιβία και τη μετέφερε στη Βραζιλία με φορτηγό ένας Παραγουανός. Η αποστολή των φορτίων στην Ευρώπη γινόταν δια θαλάσσης, μέσω εταιρειών που έχουν την έδρα τους σε λιμάνια της νότιας Βραζιλίας. Οι εταιρείες αυτές έκρυβαν τα ναρκωτικά σε νόμιμα φορτία, οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν γνώριζαν τίποτα. Όταν έφταναν τα προϊόντα στην Ευρώπη, οι συνεργάτες των διακινητών έκλεβαν εκείνο το μέρος του φορτίου που περιείχε τα ναρκωτικά, ώστε να τα πουλήσουν στη συνέχεια σε διάφορες χώρες.

Η έρευνα ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2021, όταν κατασχέθηκαν στο λιμάνι του Αμβούργου, στη Γερμανία, 316 κιλά κοκαΐνης που προέρχονταν από τη νότια Βραζιλία. Στην έρευνα συμμετείχαν επίσης η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Παραγουάη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Απαράβατος” όρος: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει εγχώρια πυρομαχικά στην πιθανή απόκτηση μαχητικών F-16 Block 70

Αντιλαμβανόμαστε σε πόσο δεινή θέση βρίσκεται η Τουρκική πολεμική αεροπορία αφού ακόμη και μετά την τυχόν αναβάθμιση...
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Έκρηξη" σε ΕΕ-Βαλκάνια: Σε θέση μάχης στην οριογραμμή ο σερβικός στρατός-Κείτονται στους δρόμους στρατιώτες της ΝΑΤΟϊκής KFOR (Βίντεο-Εικόνες)

Άγρια παρέμβαση Λαβρόφ κατά Δύσης-Τουλάχιστον 25 μέλη της νατοϊκής δύναμης KFOR και 52 Σέρβοι έχουν τραυματιστεί-Σε...