Κόσμος

Αργεντινή: Προσευχή για την υγεία του Πάπα Φραγκίσκου στην εκκλησία που πήγαινε ως παιδί

Στην πατρίδα του Πάπα Φραγκίσκου, την Αργεντινή, η εισαγωγή του στο νοσοκομείο ανησύχησε πολλούς πιστούς οι οποίοι έσπευσαν στις εκκλησίες προκειμένου να προσευχηθούν για εκείνον. Ιδιαίτερα συγκινητικές είναι οι εικόνες του Reuters, οι οποίες δείχνουν κόσμο να έχει πάει στο ναό που συνήθιζε να πηγαίνει ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας όταν ήταν παιδί. 

Ο Πάπας Φραγκίσκος βρίσκεται στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού, με το Βατικανό να αναφέρει η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει βελτίωση. Μάλιστα, πιστοί στη συνοικία του Μπουένος Άιρες όπου ο κατά κόσμον Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο πέρασε τα παιδικά του χρόνια, προσευχήθηκαν για την ταχεία ανάρρωσή του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Προσευχόμαστε για εκείνον… Είναι δυνατός και νομίζω πως θα το ξεπεράσει», δήλωσε στο Reuters ο ιερέας της Basilica San Jose de Flores, της εκκλησίας όπου ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας συνήθιζε να πηγαίνει κατά την παιδική του ηλικία. 

Δείτε φωτογραφίες: 

Σε αυτήν τη συνοικία της πρωτεύουσας της Αργεντινής πολλοί είναι εκείνοι που αναπολούν τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος δεν έχει επιστρέψει στη χώρα μετά την ανάρρησή του στον παπικό θρόνο πριν από 10 χρόνια. 

«Είναι πολύ αγαπητός και έχει μεγάλη επιρροή σε όλον τον κόσμο, θέλω να συνεχίσει έτσι», είπε ο Όσκαρ Κουατόρντιο εξερχόμενος από τον καθεδρικό ναό του Μπουένος Άιρες, όπου προσευχήθηκε για τον πάπα Φραγκίσκο. Ερωτηθείς εάν ανησυχεί για την περιπέτεια της υγείας του, απάντησε αρνητικά προτού συμπληρώσει: «Έχει τα χρονάκια του βέβαια, έτσι δεν είναι;».

Σημειώνεται τέλος ότι η κατάσταση της υγείας του Πάπα Φραγκίσκου, σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση από το Βατικανό, παρουσιάζει βελτίωση, ενώ ο 86χρονος ποντίφικας προσευχήθηκε σε ένα μικρό παρεκκλήσι του νοσοκομείου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ