Κόσμος

Βρετανία: Σε στρατιωτικές βάσεις θα στεγαστούν οι μετανάστες

Ο υπουργός ενημερώνει τη Βουλή για τα σχέδια της κυβέρνησης αναφορικά με τη μετεστέγαση των “παράνομων μεταναστών” καθώς θέλουν να τους βγάλουν από τα ξενοδοχεία λόγω μεγάλου κόστους στον φορολογούμενο πολίτη. Επίσης υποσχέθηκε ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν ιστορικά κτίρια, σύμφωνα με την ερτ. 

Ο Ρόμπερτ Τζένρικ, ενημερώνοντας τη Βουλή αναφέρθηκε στους αιτούντες άσυλο που διέσχισαν τη Μάγχη ως άτομα που «εισβάλλουν στη χώρα μας.

Επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται η λύση να στεγάσουν τους μετανάστες πλοία «όπως είναι στη Σκωτία», ενώ είπε ότι πρόκειται για βραχυπρόθεσμο σχέδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τζένρικ αποκάλυψε μάλιστα ότι ο Ρίσι Σούνακ θα ορίσει μία από τις τοποθεσίες μεταστέγασης μεταναστών στην δική του εκλογική περιφέρεια,

Ο υπουργός υποσχέθηκε σημαντικό πακέτο υποστήριξης προς την τοπική αυτοδιοίκηση, αφού οι αρχές του Leigh προειδοποίησαν ότι δεν θα επιτρέψουν να γίνει αυτό στον Δήμο τους.

Ερωτώμενος για τα δημοσιεύματα, είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει επίσης τη λύση με τις φορτηγίδες “όπως κάνει η Ολλανδία επιτυχώς”. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ