F-15I Ra’am
Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Πρόβλημα στο Ισραήλ με μαζικές απεργίες πιλότων! Τα φονικά F-15I τους "κολλημένα" στο έδαφος (Εικόνες)

Το Ισραήλ διανύει μία περίοδο κρίσης, η οποία περιλαμβάνει πολλές διαδηλώσεις και απεργίες στην χώρα. Όλα ξεκίνησαν όταν η τωρινή κυβέρνηση του κράτους ανακοίνωσε κάποιους ανασχηματισμούς, προκαλώντας την αντίδραση του κόσμου, ο οποίος ζητάει τώρα την παραίτηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου. 

Η περίφημη 69η Μοίρα της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας έλαβε και αυτή μέρος στις απεργίες, αφού 37 έφεδροι πιλότοι και υπεύθυνοι πλοήγησης από τους συνολικά 40 της ομάδας δεν εμφανίστηκαν για προγραμματισμένες ασκήσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μοίρα αυτή επιχειρεί αμερικανικής παραγωγής μαχητικά F-15 από την αεροπορική βάση Hatzerim Air Base στο νότιο Ισραήλ.

F-15I: Το Ισραηλινό F-15 Είναι Εκπληκτικό

Μετά τον Πόλεμου του Κόλπου το 1991, το Ισραήλ επιθυμούσε να αποκτήσει ένα αεροσκάφους ικανό να επιτίθεται στόχους σε μεγάλα βεληνεκή. Ένας από τους λόγους πίσω από αυτό ήταν πως τότε ισραηλινές πόλεις δέχονταν πλήγματα από ιρακινούς πυραύλους SCUD. Έτσι, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία χρειάζονταν αεράμυνες που θα απέτρεπαν μελλοντικές πυραυλικές επιθέσεις.

Τελικώς η Ιερουσαλήμ επέλεξε το αμερικανικό F-15E Strike Eagle και το 1995 η χώρα αγόρασε 25 μαχητικά της έκδοσης F-15I.

Το F-15I Ra’am (Αστραπή) ενίσχυσε αρκετά τις εναέριες δυνατότητες του εβραϊκού κράτους. Ουσιαστικά η έκδοση αυτή αποτελεί αποτέλεσμα της συνεργασίας του Ισραήλ με την αμερικανική Boeing για μία ειδικά τροποποιημένη εκδοχή του F-15E Strike Eagle (το ίδιο έκαναν και με το F-35I). Οι αλλαγές μεταξύ άλλων περιλάμβαναν μεγαλύτερη άτρακτο με αποτέλεσμα να μπορεί να μεταφέρει περισσότερα όπλα και πυρομαχικά το μαχητικό. 

Επιτυχημένες Επιχειρήσεις

Εξαιτίας των προηγμένων δυνατοτήτων του F-15I, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία χρησιμοποιούσε συχνά τον στόλο "Αστραπών" της. Στην πραγματικότητα, το F-15I διατηρεί μία θρυλική ιστορία με την αεροπορία της χώρας. Επιχείρησε κατά την διάρκεια της Ισραηλινής Επίθεσης στην Λωρίδα της Γάζας, στον Πόλεμο του Λιβάνου το 2006, κατά την επιχείρηση Pillar of Defense κλπ.

Πιο πρόσφατα, Ισραηλινοί πιλότοι της 69ης Μοίρας ενεπλάκησαν σε εκατοντάδες χτυπήματα με στόχο ιρανικά στοιχεία στην Συρία. Το 2018, ο στρατιωτικός αρχηγός της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας τίμησε την εν λόγω μοίρα με εύφημη μνεία για τις επιτυχημένες της επιχειρήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ίσως τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα του F-15I είναι πως μπορεί να μεταφέρει περισσότερο καύσιμο και όπλα από τις μαχητικές πλατφόρμες μικρού βεληνεκούς F-16 και F-35 της χώρας. 

Και όσο οι εντάσεις μεταξύ Ιερουσαλήμ και Τεχεράνης αυξάνονται, οι Ισραηλινοί θα συνεχίσουν για χρόνια να βασίζονται στην αποδεδειγμένη πλατφόρμα του F-15I, ενώ θα προσπαθήσουν παράλληλα να εκμεταλλευτούν τις ισχυρές του δυνατότητες σε μία πιθανή μελλοντική σύρραξη.

GALLERY

F-15I Ra’am
F-15I Ra’am
F-15I Ra’am
F-15I Ra’am
F-15I Ra’am
F-15I Ra’am
F-15I Ra’am
F-15I Ra’am
F-15I Ra’am
F-15I Ra’am
F-15I Ra’am
F-15I Ra’am
F-15I Ra’am
F-15I Ra’am
F-15I Ra’am
F-15I Ra’am
F-15I Ra’am
F-15I Ra’am
F-15I Ra’am
F-15I Ra’am
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ