Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Και τι δεν κάνει ο Ερντογάν για να κερδίσει τις εκλογές - Τάζει τον "Αιώνα της Τουρκίας" (βίντεο)

Σύμφωνα με τις τουρκικές δημοσκοπήσεις ο μεγάλος κερδισμένος δείχνουν ότι θα είναι ο Κιλιντσάρογλου ήδη από τον πρώτο γύρο, με αποτέλεσμα ο Ερντογάν να οδηγείται σε "κινήσεις απελπισίας" .Για τριανδρία με Ιμάμογλου και Γιαβάς μιλά ο ηγέτης της αντιπολίτευσης.


Συνεχίζεται η επιθετική ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει των εκλογών στην Τουρκία. Ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας αναφέρεται στα εξοπλιστικά προγράμματα, κάνοντας αναφορές για «αιώνα της Τουρκίας». Την ίδια ώρα όμως, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν νίκη του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και μάλιστα από τον πρώτο γύρο.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, μιλώντας σε στρατιωτικούς και στρατεύσιμους, ο πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε: «Τις επόμενες ημέρες θα εμφανίσουμε στον λαό μας νέα σχέδια που θα αυξήσουν την ισχύ μας στις θάλασσες, στους αιθέρες αλλά και στην ξηρά. Το σημείο που φτάσαμε είναι σημαντικό αλλά δεν είναι στο επίπεδο που θα μας φέρουν στον πραγματικό μας στόχο.

Τον αγώνα μας τον συνεχίζουμε με μεγάλο κόπο και πολλούς πόρους, όμως έχει μείνει λίγος χρόνος για να υψώσουμε τη σημαία μας πάνω στα κάστρα. Τα αμυντικά μας προγράμματα τα οποία συνεχίζουμε, τα βλέπουμε ως συμπλήρωμα της πολιτικής και οικονομικής μας ισχύος. Κι αν το πετύχουμε αυτό, με τη βοήθεια του Θεού, θα ξεκινήσει ο "αιώνας της Τουρκίας". Αυτό δεν θα είναι ένα απλό σύνθημα».

Κιλιτσντάρογλου: Ενωμένη Τριανδρία απέναντι στον Ερντογάν


Εν τω μεταξύ, δύο άρματα μάχης θα παραδοθούν στους Τούρκους, με τον Ερντογάν να ανακοινώνει στις 23 Απριλίου την μαζική παραγωγή τους, αφού πρώτα γίνουν οι κατάλληλες δοκιμές.

Ακόμα, σε ομιλία του ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου γνώρισε την αποθέωση τονίζοντας ότι «μαζί με τον Εκρέμ Ιμάμογλου και τον Μανσούρ Γιαβάς θα φέρουμε την άνοιξη στην Τουρκία»: «Ξεκινήσαμε για να ανανεώσουμε την Τουρκία, για να φέρουμε την άνοιξη της Τουρκίας. Μαζί μου έχω δυο αξιότιμους φίλους μου. Δυο φίλους μου. Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και ο Μανσούρ Γιαβάς που έκανε την Άγκυρα, ως πόλη του Κεμάλ Ατατούρκ.

Θέλω να μου υποσχεθείτε πως θα πείσετε τους φίλους σας για να μας ψηφίσουν.

-Μου το υπόσχεστε; 
-Ναι!
-Μου το υπόσχεστε;
-Ναι!
-Μου το υπόσχεστε;
-Ναι!
-Μου το υπόσχεστε;
-Ναι!                                                                                                                                                                                                        -Και εγώ σας υπόσχομαι πως θα κάνω αυτό που πρέπει. Ο κύριος Κεμάλ ποτέ δεν αναιρεί την υπόσχεση του».


Δημοσκόπηση: Κιλιτσντάρογλου από τον πρώτο γύρο

Την ίδια ώρα, προβάδισμα νίκης έναντι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίνει στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ο έμπειρος τούρκος δημοσκόπος Ιμπραχίμ Ουσλού, ο οποίος τονίζει ότι «ο Kιλιτσντάρογλου είναι πάνω από το 50%  και ίσως νικήσει από τον πρώτο γύρο». Ο Ουσλού, ο οποίος είναι πρόεδρος της εταιρίας ερευνών ANAR, τόνισε χαρακτηριστικά: «Σύμφωνα με την δημοσκόπηση  μας, ο κ. Κιλιτσντάρογλου προηγείται. Τα ποσοστά του είναι λίγο πιο πάνω από το 50%. Άρα φαίνεται πως η υπόθεση των εκλογών μπορεί να τελειώσει από τον πρώτο γύρο με ποσοστό περίπου στο 51%. Όμως επειδή υπάρχουν διακυμάνσεις δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα. 

Τα ποσοστά του κ. Ερντογάν κυμαίνονται στο 40-42% και παρά την προεκλογική του εκστρατεία αν και έχει ανεβάσει μια με δυο μονάδες τα ποσοστά του δεν πλησιάζει το 50%. Άρα τα δεδομένα δείχνουν πως ο κ. Ερντογάν δεν έχει πιθανότητα να νικήσει από τον πρώτο γύρο, ενώ ο κ. Κιλιτσντάρογλου έχει αυτή την πιθανότητα όμως δεν είναι τόσο άνετος, δηλαδή δεν είναι στο 55 ή 56%».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ