Κόσμος

Xάμζα Γιούσαφ: «Ο λαός της Σκωτίας χρειάζεται την ανεξαρτησία τώρα, περισσότερο από ποτέ»- δήλωσε ο πρώτος πρωθυπουργός Πακιστανικής καταγωγής της Σκωτίας!


«Ο λαός της Σκωτίας χρειάζεται την ανεξαρτησία τώρα, περισσότερο από ποτέ» η πρώτη του δήλωση

Την Νίκολα Στέρτζον διαδέχτηκε στο αυτονομιστικό Σκωτικό Εθνικό Κόμμα (SNP) ο Χάμζα Γιούσαφ, που εξελέγη πρωθυπουργός της αυτόνομης κυβέρνησης της Σκωτίας, από το τοπικό κοινοβούλιο που συνεδρίασε σήμερα στο Εδιμβούργο.

Και έτσι έγινε ο πρώτος μουσουλμάνος που αναλαμβάνει την ηγεσία μεγάλου πολιτικού κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Είναι μια μέρα περηφάνιας για μένα και την οικογένειά μου και ελπίζω να είναι επίσης μια μέρα περηφάνιας για τη Σκωτία, γιατί λέει πολλά για τις αξίες μας», δήλωσε ο Γιούσαφ.

Πρωταρχικός του στόχος να βάλει τέλος στην ένωση με την Αγγλία. Στις πρώτες δηλώσεις του είπε ότι η Σκωτία χρειάζεται την ανεξαρτησία τώρα περισσότερο από ποτέ και υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να πάρει με το μέρος του εκείνους που διαφωνούν με την αποχώρηση από το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Ο λαός της Σκωτίας χρειάζεται την ανεξαρτησία τώρα, περισσότερο από ποτέ και εμείς θα είμαστε η γενιά που θα προσφέρει την ανεξαρτησία της Σκωτίας», είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ