Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Γαλλία : Στο στόχαστρο για φοροδιαφυγή 5 τράπεζες

Έρευνες διενεργεί η Οικονομική Εισαγγελία της Γαλλίας επιβεβαιώνοντας πληροφορίες της Le Monde που θέλουν πέντε τράπεζες ύποπτες για φοροδιαφυγή.

 

Η αποκαλούμενη στη χρηματοοικονομική ορολογία πρακτική «CumCum» συνίσταται στη διαφυγή του φόρου επί των μερισμάτων, τον οποίο πρέπει να καταβάλλουν οι ξένοι κάτοχοι μετοχών εισηγμένων γαλλικών εταιρειών.


Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων, στον απόηχο της αναταραχής με επίκεντρο την Deutsche Bank


Ειδικότερα, οι κάτοχοι μετοχών εμπιστεύονται τους τίτλους τους σε μια τράπεζα όταν εισπράττεται ο φόρος, αποφεύγοντας έτσι τη φορολόγηση. Η πρακτική αυτή έγινε γνωστή το 2018, όταν μια ομάδα 16 μέσων ενημέρωσης την αποκάλυψε μέσω των «Αρχείων CumEx».

Γαλλία: Ποιες τράπεζες βρίσκονται στο στόχαστρο των Αρχών


Οι σημερινές έρευνες διεξάγονται, στο πλαίσιο ευρωπαϊκής δικαστικής συνεργασίας, από 16 Γάλλους δικαστές και περισσότερους από 150 ανακριτές, παρουσία έξι Γερμανών εισαγγελέων.

Στο στόχαστρο βρίσκονται οι Société Générale, BNP Paribas, Exane (θυγατρική της BNP), Natixis και HSBC, σύμφωνα με τη Le Monde.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η ελληνική πολεμική μηχανή θα μπορεί να απειλεί σε περίπτωση ελληνοτουρκικής κρίσης με στρατηγικά πλήγματα ακόμη και την Άγκυρα

Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι μετά την ανακοίνωση της CHEVRON; Απειλεί την Κύπρο Κεμαλικός Βουλευτής ως αποθήκη ισραηλινών...
polemos-urania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Για αυτό δεν το εγκαταλείπει ο Ζελένσκι! 10 χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν για την υπεράσπιση του Ποκρόβσκ -Δείτε την περικύκλωση σε live χάρτη

Όσο και εάν επιθυμεί το Κίεβο να διατηρήσει υπό τον έλεγχό του το Ποκρόβσκ, οι δυνάμεις των αμυνόμενων εξουθενώνονται