Κόσμος

Τάζει «λαγούς με πετραχήλια» ο Ερντογάν: «Θα χτίσουμε 650.000 διαμερίσματα και σπίτια»

Σε μπαράζ προεκλογικών υποσχέσεων επιδίδεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης. 

«Θα χτίσουμε 650.000 διαμερίσματα και σπίτια» υπόσχεται ο Τούρκος πρόεδρος για τις σεισμόπληκτες περιοχές.

«Σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας. Στις σεισμόπληκτες περιοχές θα χτίσουμε συνολικά 650.000 διαμερίσματα και σπίτια. Το πρώτο έτος θα έχουν ολοκληρωθεί 319.000. Μόνο στην πόλη Αντίγιαμαν θα χτίσουμε 50.000 διαμερίσματα και άλλα 23.640 κατοικίες. Δεν θα αφήσουμε στη μοίρα του κανέναν πολίτη μας που έχει πληγεί από το σεισμό, όλοι θα αποκτήσουν κάποια κατοικία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  
Πάντως, η αντιπολίτευση τον κατηγορεί πως δείχνει… μακέτες, όπως τα ανύπαρκτα θεμέλια του… νοσοκομείου  μινιατούρα που παρουσίασε. 

Από πλευράς του, σε προεκλογικό του σποτ, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου υπόσχεται να φέρει την άνοιξη και να χορτάσει τους Τούρκους.

Η στίχοι της προεκλογικής διαφήμισης του Κιλιτσντάρογλου

«Σου υπόσχομαι πάλι θα έρθει η άνοιξη, σου υπόσχομαι δεν θα τελειώσει η ελπίδα. Υπόσχομαι, υπόσχομαι.
 
Σου υπόσχομαι μια Τουρκία που αγαπάει το διαφορετικό όπως είναι που δεν προσβάλει τον άλλον που δεν απομακρύνεται αλλά αγκαλιάζεται. Μια Τουρκία που είναι χορτάτη, που αγαπάει την ζωή. Μια Τουρκία που εμπιστεύεται την επιστήμη, την τέχνη το μέλλον.

Μια Τουρκία που τα πιο όμορφα της τραγούδια θα τα τραγουδάει ελεύθερα . Ερχόμαστε για μια Τουρκία που η χαρά της θα φαίνεται από τα βλέμματα των παιδιών της.

Σου υπόσχομαι θα έρθει πάλι η άνοιξη.

Σου υπόσχομαι πάλι θα έρθει η άνοιξη, σου υπόσχομαι δεν θα τελειώσει η ελπίδα. Υπόσχομαι, υπόσχομαι.

Σου υπόσχομαι πάλι θα έρθει η άνοιξη, και ο κύριος Κεμάλ δεν θα αναιρέσει την υπόσχεση του»

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ