Κόσμος

Disney: Ξεκινά τις μαζικές απολύσεις - 7.000 υπάλληλοι άνεμοι

Η Walt Disney Co ξεκίνησε τη Δευτέρα (27/3) την πρώτη φάση των περικοπών 7.000 θέσεων εργασίας, τις οποίες είχε ανακοινώσει νωρίτερα φέτος, καθώς προσπαθεί να ελέγξει το κόστος και να δημιουργήσει μια πιο «εξορθολογισμένη» επιχείρηση, σύμφωνα με επιστολή που έστειλε ο διευθύνων σύμβουλος Bob Iger στους εργαζόμενους και την οποία επικαλείται το Reuters.

Πολλά μεγάλα τμήματα της εταιρείας – Disney Entertainment, Disney Parks, Experiences and Products και Corporate – θα επηρεαστούν. Το ESPN δεν θίγεται από τον γύρο περικοπών αυτής της εβδομάδας, αλλά αναμένεται να συμπεριληφθεί σε μεταγενέστερους γύρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Iger δήλωσε ότι η Disney θα αρχίσει να ενημερώνει την πρώτη ομάδα εργαζομένων που επηρεάζονται από τη μείωση του εργατικού δυναμικού μέσα στις επόμενες τέσσερις ημέρες. Ένας δεύτερος, μεγαλύτερος γύρος περικοπών θέσεων εργασίας θα γίνει τον Απρίλιο, «με αρκετές χιλιάδες περισσότερες μειώσεις προσωπικού». Ο τελευταίος γύρος θα ξεκινήσει πριν από την έναρξη του καλοκαιριού, αναφέρεται στην επιστολή.

Οι λεπτομέρειες των απολύσεων είχαν κρατηθεί κρυφές από την εταιρεία, αν και οι ειδικοί ανέμεναν ότι οι μειώσεις θα γίνονταν πριν από την ετήσια συνέλευση των μετόχων της Disney στις 3 Απριλίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...