Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ιταλία: Στο "κόκκινο" το μεταναστευτικό και πάλι - "Δεχόμαστε επίθεση" λέει ο Σαλβίνι

Τις ακτές της Καλαβρίας προσέγγισαν 650 μετανάστες που είχαν επιβιβαστεί από τη Λιβύη σε ένα ψαροκάικο. Έφτασαν στη Ροτσέλα Ιόνικα χωρίς καμία βοήθεια.
 

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι «απελπισμένοι της θάλασσας» ταξίδεψαν σε αλιευτικό μήκους 30 μέτρων και έφτασαν μέχρι τις ακτές της Κάτω Ιταλίας χωρίς κανενός είδους βοήθεια. Πρόκειται μόνον για άνδρες μετανάστες, οι οποίοι προέρχονται από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και την Συρία, το ταξίδι τους διήρκεσε πέντε ημέρες και, σύμφωνα με τους γιατρούς που τους εξέτασαν, είναι καλά στην υγεία τους.

Αναφερόμενος από την Τεργέστη στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό, ο Ιταλός υπουργός Υποδομών Ματέο Σαλβίνι δήλωσε ότι «το πρόβλημα είναι οι διακινητές και οι ιδιοκτήτες των σκαφών που χρησιμοποιούνται» και ότι «είναι η Ιταλία που δέχεται επίθεση, όχι οι ΜΚΟ».

Σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό, «είναι σαφές ότι η μετανάστευση δεν μπορεί να ρυθμίζεται από ιδιωτικούς οργανισμούς, οι οποίοι χρηματοδοτούνται από ξένες χώρες».
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...