Κόσμος

Χονγκ Κονγκ: H πρώτη διαδήλωση μετά το 2020 έγινε με... αριθμημένα χαρτάκια

Υπό στενή επιτήρηση από την κινεζική αστυνομία ήταν η πρώτη διαδήλωση στο Χονγκ Κονγκ εδώ και τρία χρόνια, από τότε που η πρώην βρετανική αποικία συγκλονιζόταν από καθημερινές και ογκώδεις κινητοποιήσεις.

Αντικείμενο της διαμαρτυρίας την Κυριακή ήταν η αντίθεση σε ένα σχέδιο αξιοποίηση έκτασης στο ανατολικό τμήμα του εδάφους του Χονγκ Κονγκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η άδεια δόθηκε για τη συμμετοχή μόλις 100 ανθρώπων, αναφέρει το BBC, που πρόσθεσε ότι όλοι έπρεπε να έχουν πάνω τους αριθμημένα χαρτάκια.

Τα πανό με τα συνθήματα είχαν πάρει την άδεια της αστυνομίας, επιτρέπονταν όμως και τα προφορικά συνθήματα.

Οι συμμετέχοντες ήταν σε περιορισμένο χώρο με ταινία, ενώ τα μέσα ενημέρωσης κρατήθηκαν σε απόσταση από τους «διαδηλωτές».

Αν και έδαφος της Κίνας, το Χονγκ Κονγκ εξακολουθεί να έχει περιορισμένη αυτονομία και ελευθερίες που ίσως δεν υπάρχουν στην ηπειρωτική χώρα, όπως είναι και το δικαίωμα στις συναθροίσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η τουρκική μοίρα “Κόμπρα” έχει στόχο τις ελληνικές μονάδες επιφανείας στο Αιγαίο-Τρόμος στην Άγκυρα για τις 121 ελληνικές “Οχιές”

Όλα δείχνουν πλέον ότι, οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν εξορύξεις στην Α. Μεσόγειο, και για αυτό προσαρμόζουν όλες...
Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...