Κόσμος

Σε ποιες χώρες συνταξιοδοτούνται οι άνθρωποι νωρίτερα και σε ποιες αργότερα;

Στις περισσότερες χώρες, η μέση πραγματική ηλικία εξόδου από την αγορά εργασίας είναι χαμηλότερη από την επίσημη ηλικία πλήρους συνταξιοδότησης. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για παράδειγμα, η πλειονότητα των κρατών μελών έχει ορίσει τη νόμιμη ηλικία συνταξιοδότησης γύρω στα 65 έτη (62 έως 67 έτη), αλλά όπως δείχνουν τα πιο πρόσφατα στοιχεία του ΟΟΣΑ, πολλοί Ευρωπαίοι εγκαταλείπουν στην πραγματικότητα τον επαγγελματικό κόσμο νωρίτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Στην Ευρώπη, είναι σύνηθες για τους ανθρώπους στη Σουηδία, την Ισλανδία, την Ελβετία, τη Λετονία, την Εσθονία και τη Ρουμανία να εγκαταλείπουν την αγορά εργασίας συγκριτικά αργότερα (κατά μέσο όρο 65 ετών, όταν ο μέσος όρος υπολογίζεται για άνδρες και γυναίκες). Αντίθετα, η μέση ηλικία εξόδου από την αγορά εργασίας είναι πιο κοντά στα 60 έτη στο Λουξεμβούργο, τη Σλοβακία, την Κροατία και την Ελλάδα. Άλλες χώρες της ηπείρου με συγκριτικά πρώιμη ηλικία συνταξιοδότησης είναι η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ισπανία και η Αυστρία (61 έτη), ενώ ο μέσος όρος της ΕΕ-27 είναι 62 έτη (στοιχεία για το 2020).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Απαράβατος” όρος: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει εγχώρια πυρομαχικά στην πιθανή απόκτηση μαχητικών F-16 Block 70

Αντιλαμβανόμαστε σε πόσο δεινή θέση βρίσκεται η Τουρκική πολεμική αεροπορία αφού ακόμη και μετά την τυχόν αναβάθμιση...
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Έκρηξη" σε ΕΕ-Βαλκάνια: Σε θέση μάχης στην οριογραμμή ο σερβικός στρατός-Κείτονται στους δρόμους στρατιώτες της ΝΑΤΟϊκής KFOR (Βίντεο-Εικόνες)

Άγρια παρέμβαση Λαβρόφ κατά Δύσης-Τουλάχιστον 25 μέλη της νατοϊκής δύναμης KFOR και 52 Σέρβοι έχουν τραυματιστεί-Σε...