Κόσμος

Ταλιμπάν: Επισκευάστηκαν περίπου 300 στρατιωτικά οχήματα που άφησαν οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν

Το υπουργείο Άμυνας των Ταλιμπάν επιβεβαίωσε ότι η ομάδα έχει επισκευάσει περίπου 300 στρατιωτικά οχήματα που άφησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο Αφγανιστάν.

Όπως αναφέρει το khaama.com, τα περισσότερα από αυτά τα στρατιωτικά οχήματα είχαν υποστεί εσκεμμένα μερικές ζημιές από τις αμερικανικές δυνάμεις όταν αποσύρθηκαν από το Αφγανιστάν τον Αύγουστο του 2021, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Bakhtar.

Το Υπουργείο Άμυνας των Ταλιμπάν δήλωσε ότι η τεχνική ομάδα και οι μηχανικοί τους έχουν επίσης καταφέρει να επισκευάσουν εκατοντάδες οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 150 διεθνών Καμάζ, 125 Humvee, 2 άρματα μάχης, 4 φορτηγά, 10 οχήματα Porcliff και 15 ασθενοφόρα Humvee.

Σύμφωνα με τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, μετά την αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων της χώρας από το Αφγανιστάν, στρατιωτικός εξοπλισμός αξίας επτά δισεκατομμυρίων δολαρίων έχει μείνει πίσω στο Αφγανιστάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πτώση της υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ κυβέρνησης στο Αφγανιστάν έδωσε στους μαχητές των Ταλιμπάν πρόσβαση σε αμερικανικό στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας άνω των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία έκθεσης που υποβλήθηκε στους Αμερικανούς νομοθέτες και επιβεβαιώθηκε από το Πεντάγωνο.

"Το ποσό των 7,12 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αναφέρεται στην πρόσφατη έκθεση του υπουργείου προς το Κογκρέσο αντιστοιχεί σε εξοπλισμό της ANDSF και όχι σε αμερικανικό στρατιωτικό εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε από τις δυνάμεις μας", ανέφερε ο Λόντεγουικ σε δήλωσή του. "Σχεδόν όλος ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε από τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν είτε αναβαθμίστηκε είτε καταστράφηκε πριν από την αποχώρησή μας".

Με τους Ταλιμπάν στην εξουσία, τώρα οι ΗΠΑ ανησυχούν ότι ο στρατιωτικός εξοπλισμός θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τρομοκρατικές ομάδες ή να αποκτήσει πρόσβαση η Κίνα ή η Ρωσία.

Ορισμένοι διοικητές μάχης των ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι ο στρατιωτικός εξοπλισμός που έμεινε στους Ταλιμπάν χρησιμοποιήθηκε από τις Αφγανικές Δυνάμεις Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας (ANDSF), όχι από τις αμερικανικές δυνάμεις, και ότι ορισμένα από τα μηχανήματα χρειάζονται υψηλή συντήρηση για να διατηρηθούν σε λειτουργία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...