Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Τα νέα F-35 θα φέρουν από 4 πυραύλους 6 στην «κοιλιά» τους

Περισσότερο βάρος, αλλά η ίδια αντίσταση. Αυτά θα είναι τα νέα F-35A και F-35C και θα παραδοθούν για πρώτη φορά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Αυτά τα δύο μαχητικά θα φέρουν δύο περισσότερους πυραύλους. Έτσι, από τέσσερα AIM-120 AMRAAM, οι σειρές Α και C θα φέρουν στην κοιλιά τους δύο ακόμη πυραύλους.

Σύμφωνα με το bulgarianmilitary.com, η συσκευή ονομάζεται Sidekick και είναι εξέλιξη της Lockheed Martin. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται λόγος για αυτού του είδους τον προσαρμογέα, ο οποίος θα επιτρέπει στα F-35A και F-35C να απογειώνονται σε αποστολές με έξι πυραύλους AMRAAM. Αρχικά είχε υποτεθεί ότι το Sidekick θα ενσωματωνόταν στο σχέδιο F-35 Block 4. Ωστόσο, το The War Zone επιβεβαιώνει ότι οι εργασίες για τον προσαρμογέα έχουν προχωρήσει. Την πληροφορία αυτή οι δημοσιογράφοι εξέλαβαν άμεσα ως απάντηση στην ερώτησή τους από τη Lockheed Martin.

Ωστόσο, το Sidekick δεν θα μπορέσει να ενσωματωθεί σε μια άλλη τροποποίηση του μαχητικού stealth - το F-35B. Πρόκειται για στρατιωτικά μαχητικά που απογειώνονται από αεροπλανοφόρα. Δηλαδή η σύντομη απογείωση και προσγείωση αλλάζουν κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά του βασικού F-35. Ο ανεμιστήρας ανύψωσης, ο οποίος χρησιμοποιείται ακριβώς για τη σύντομη απογείωση και προσγείωση, αφαιρεί από τον όγκο του διαμερίσματος όπλων. Με αυτόν τον τρόπο, το Sidekick εγκαταλείπεται ως επιλογή τροποποίησης για το F-35B.

Στην πραγματικότητα, το ενδιαφέρον για το Sidekick είχε ψυχρανθεί το οικονομικό έτος 2021. Αλλά τώρα, το Lot 15, το οποίο θα αρχίσει να υλοποιείται και να παραδίδεται το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, επιβεβαιώνει ότι το αεροσκάφος θα λάβει αυτή την ενσωμάτωση. Επιπλέον, τα μηνύματα για την επικείμενη ενσωμάτωση ήρθαν από τον Καναδά. Τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αγοράσει 88 μονάδες του F-35. Όταν το έκαναν, ανακοίνωσαν την πιθανότητα τα καναδικά μαχητικά να φέρουν έξι πυραύλους AMRAAM.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Θα τροποποιηθούν τα διαφράγματα και οι θυρίδες όπλων στο πλαίσιο αυτό; Κατά πάσα πιθανότητα ναι, όπως δείχνουν ορισμένες αναφορές των τελευταίων ετών. Αν και η Lockheed Martin δεν δίνει οριστική απάντηση σε αυτό το ερώτημα ή αρνείται να τη δώσει, άλλες πηγές υποστηρίζουν ακριβώς αυτό.

Για παράδειγμα, αν πάμε λίγο πίσω, στο έτος 2019, και εξετάσουμε μια σύμβαση μεταξύ της αμερικανικής κυβέρνησης και της Lockheed Martin, θα παρατηρήσουμε ότι η αμερικανική εταιρεία προβλέπει μια δομική τροποποίηση του διαφράγματος του σταθμού 425 του αεροπλάνου. Η δραστηριότητα αυτή εκτιμάται ότι θα κοστίσει σχεδόν 35 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν το Sidekick είναι η αιτία μιας τέτοιας δομικής αλλαγής.

Ο Tony "Brick" Wilson, ο οποίος είναι πιλότος δοκιμών στη Lockheed Martin, δήλωσε ότι ο νέος προσαρμογέας και οι δύο νέοι πύραυλοι θα αυξήσουν σίγουρα το βάρος ολόκληρης της διαμόρφωσης των F-35A και F-35C, αλλά δεν θα αλλάξουν την αντίσταση. Είπε αυτά τα λόγια πριν από σχεδόν τρία χρόνια κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που διοργάνωσε η Lockheed Martin.

Φυσικά, το F-35 μπορεί να μεταφέρει περισσότερους πυραύλους αν χρησιμοποιήσει τους εξωτερικούς θαλάμους κάτω από κάθε μία από τις δύο πτέρυγες. Ωστόσο, είναι σαφές ότι αν συμβεί αυτό, η λειτουργία stealth του F-35 θα διαταραχθεί και θα "ανάψει" στα εχθρικά ραντάρ. Έτσι, οι έξι πύραυλοι έπρεπε να χωράνε μέσα στο αεροπλάνο και όχι έξω. Με αυτόν τον τρόπο, λένε οι Αμερικανοί ειδικοί, η μαχητική ικανότητα όχι μόνο αυξάνεται αλλά και φτάνει σε φονικότητα συγκρίσιμη με εκείνη μιας άλλης αμερικανικής ναυαρχίδας - του F-22 Raptor.

Δεν είναι ακόμη επίσημα γνωστό πότε το Sidekick θα παρουσιαστεί "στο κόκκινο χαλί" και θα φωτιστεί από τους προβολείς. Η Lockheed Martin δεν έδωσε ακριβές χρονοδιάγραμμα για το θέμα αυτό. Ωστόσο, εξακολουθεί να αναμένεται ότι, ακόμη και αν δεν είναι φέτος, το 2029, το Block 4 θα πρέπει να έχει αυτού του είδους την ενσωμάτωση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Απαράβατος” όρος: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει εγχώρια πυρομαχικά στην πιθανή απόκτηση μαχητικών F-16 Block 70

Αντιλαμβανόμαστε σε πόσο δεινή θέση βρίσκεται η Τουρκική πολεμική αεροπορία αφού ακόμη και μετά την τυχόν αναβάθμιση...
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Έκρηξη" σε ΕΕ-Βαλκάνια: Σε θέση μάχης στην οριογραμμή ο σερβικός στρατός-Κείτονται στους δρόμους στρατιώτες της ΝΑΤΟϊκής KFOR (Βίντεο-Εικόνες)

Άγρια παρέμβαση Λαβρόφ κατά Δύσης-Τουλάχιστον 25 μέλη της νατοϊκής δύναμης KFOR και 52 Σέρβοι έχουν τραυματιστεί-Σε...