Κόσμος

Ιταλία: Η ακτοφυλακή διέσωσε πάνω από 700 μετανάστες

Η ιταλική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι διέσωσε νωρίτερα την Πέμπτη περίπου 750 μετανάστες σε δύο επιχειρήσεις που πραγματοποίησε, λίγες ώρες μετά το ναυάγιο στα ανοικτά των ακτών της Τυνησίας.

Η πρώτη επιχείρηση αφορούσε αλιευτικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν 295 παράτυποι μετανάστες, που εντοπίστηκε σε απόσταση 167 χιλιομέτρων από τις ακτές της Καλαβρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δεύτερη αφορούσε αλιευτικό σκάφος με περίπου 450 επιβαίνοντες, το οποίο κινδύνευε να βυθιστεί 185 χιλιόμετρα ανατολικά της Σικελίας. Σε αυτήν την επιχείρηση συμμετείχαν επίσης τρία φορτηγά πλοία και ένα σκάφος της Frontex, σημειώνεται στην ανακοίνωση της ιταλικής ακτοφυλακής.

Το ναυάγιο της 26ης Φεβρουαρίου στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Καλαβρίας, με τους 88 νεκρούς μετανάστες και τους τουλάχιστον 10 αγνοούμενους, προκάλεσε έντονες επικρίσεις για ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ποιο είναι το κοινό λάθος που διέπραξαν Πούτιν-Νετανιάχου-Τράμπ στους πολέμους που ενεπλάκησαν; Το νέο Δόγμα και η "περίπτωση" της Ελλάδας

Οι σύγχρονοι πόλεμοι αμφισβητούν ολοένα και περισσότερο το δόγμα περί σύντομης διάρκειας πολέμων, καθώς οι πρόσφατες...
Μέση Ανατολή 0

Δεκάδες Ισραηλινοί νεκροί ή τραυματίες στο Λίβανο ενώ παγίδες με Α/Τ πυραύλους Kornet αυξάνουν τον αριθμό των κατεστραμμένων Merkava

Οι λιβανέζοι σιίτες τρομοκράτες χρησιμοποιούν ευρέως τακτικές ανταρτοπόλεμου που είναι το πιο επικίνδυνο είδος πολέμου