Κόσμος

Βρετανία: Απαγορεύεται το TikTok και στις συσκευές του Κοινοβουλίου

"Μετά την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει το TikTok στις κυβερνητικές συσκευές, οι επιτροπές τόσο της Βουλής των Κοινοτήτων όσο και των Λόρδων αποφάσισαν ότι το TikTok θα αποκλειστεί από όλες τις κοινοβουλευτικές συσκευές και το ευρύτερο κοινοβουλευτικό δίκτυο", δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού κοινοβουλίου, που με την απόφαση αυτή προστίθεται στη μακρά λίστα δυτικών οργανισμών που έχουν "μπλοκάρει” την κινεζική εφαρμογή για λόγους ασφαλείας.

"Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για το κοινοβούλιο", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του βρετανικού κοινοβουλίου, σύμφωνα με το Reuters.

Σημειώνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, το Βέλγιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν ήδη απαγορεύσει την εφαρμογή από κρατικές συσκευές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το TikTok τίθεται ολοένα και περισσότερο στο στόχαστρο ελέγχων λόγω των φόβων ότι τα δεδομένα των χρηστών της εφαρμογής, που ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance, θα μπορούσαν να καταλήξουν στα χέρια της κινεζικής κυβέρνησης, υπονομεύοντας τα δυτικά συμφέροντα στον τομέα της ασφάλειας.

Η απαγόρευση του βρετανικού κοινοβουλίου ανακοινώθηκε ενόσω ο διευθύνων σύμβουλος του TikTok κατέθετε ενώπιον Αμερικανών βουλευτών, που είναι πεπεισμένοι ότι η εφαρμογή πρέπει να αποκλειστεί επειδή αποτελεί πιθανή απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...