Κόσμος

Βρετανία: Απαγορεύεται το TikTok και στις συσκευές του Κοινοβουλίου

"Μετά την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει το TikTok στις κυβερνητικές συσκευές, οι επιτροπές τόσο της Βουλής των Κοινοτήτων όσο και των Λόρδων αποφάσισαν ότι το TikTok θα αποκλειστεί από όλες τις κοινοβουλευτικές συσκευές και το ευρύτερο κοινοβουλευτικό δίκτυο", δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού κοινοβουλίου, που με την απόφαση αυτή προστίθεται στη μακρά λίστα δυτικών οργανισμών που έχουν "μπλοκάρει” την κινεζική εφαρμογή για λόγους ασφαλείας.

"Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για το κοινοβούλιο", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του βρετανικού κοινοβουλίου, σύμφωνα με το Reuters.

Σημειώνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, το Βέλγιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν ήδη απαγορεύσει την εφαρμογή από κρατικές συσκευές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το TikTok τίθεται ολοένα και περισσότερο στο στόχαστρο ελέγχων λόγω των φόβων ότι τα δεδομένα των χρηστών της εφαρμογής, που ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance, θα μπορούσαν να καταλήξουν στα χέρια της κινεζικής κυβέρνησης, υπονομεύοντας τα δυτικά συμφέροντα στον τομέα της ασφάλειας.

Η απαγόρευση του βρετανικού κοινοβουλίου ανακοινώθηκε ενόσω ο διευθύνων σύμβουλος του TikTok κατέθετε ενώπιον Αμερικανών βουλευτών, που είναι πεπεισμένοι ότι η εφαρμογή πρέπει να αποκλειστεί επειδή αποτελεί πιθανή απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Απαράβατος” όρος: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει εγχώρια πυρομαχικά στην πιθανή απόκτηση μαχητικών F-16 Block 70

Αντιλαμβανόμαστε σε πόσο δεινή θέση βρίσκεται η Τουρκική πολεμική αεροπορία αφού ακόμη και μετά την τυχόν αναβάθμιση...
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Έκρηξη" σε ΕΕ-Βαλκάνια: Σε θέση μάχης στην οριογραμμή ο σερβικός στρατός-Κείτονται στους δρόμους στρατιώτες της ΝΑΤΟϊκής KFOR (Βίντεο-Εικόνες)

Άγρια παρέμβαση Λαβρόφ κατά Δύσης-Τουλάχιστον 25 μέλη της νατοϊκής δύναμης KFOR και 52 Σέρβοι έχουν τραυματιστεί-Σε...