Κόσμος

Αϊτή: Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι 187 άνθρωποι σκοτώθηκαν στον «πόλεμο των συμμοριών»

Ένα νέο κύμα βίας που καταγράφηκε από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 9 Μαρτίου στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς και στην κεντρική περιοχή Αρτιμπονίτ εκτόπισε επίσης εκατοντάδες ανθρώπους και ανάγκασε τους αγρότες να σταματήσουν την εργασία καθώς επιδεινώθηκε η κατάσταση των τροφίμων στη χώρα, δήλωσαν αξιωματούχοι.

«Η κατάσταση είναι ακόμη πιο ανησυχητική για τα παιδιά, τα οποία συχνά εκτίθενται σε όλες τις μορφές ένοπλης βίας, συμπεριλαμβανομένης της αναγκαστικής στρατολόγησης και της σεξουαλικής βίας», ανέφεραν τα Ηνωμένα Έθνη στην Αϊτή.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, από την αρχή του έτους έχουν αναφερθεί 260 απαγωγές ανθρώπων από τα σπίτια τους ή από δημόσιους χώρους.

Οι συμμορίες έχουν γίνει πιο ισχυρές μετά την δολοφονία του προέδρου Jovenel Moise τον Ιούλιο του 2021 και τώρα ελέγχουν περίπου το 60% του Πορτ-ο-Πρενς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

TOS-1A Solntsepek
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αμείωτη βαρβαρότητα στην Ουκρανία! Ρωσικά θερμοβαρικά «έλιωσαν» Ουκρανούς στρατιώτες μέσα σε λίγα λεπτά-Κανείς δεν επιβίωσε! (Βίντεο)

Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ αυτήν την φορά, ρωσικά συστήματα εκτόξευσης θερμοβαρικών βλημάτων τύπου TOS-1A Solntsepek...