Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Γαλλία εκπαιδεύει Ουκρανούς πιλότους στα Mirage

Περί τους 30 πιλότους από την Ουκρανία εκπαιδεύονται στη χρήση των γαλλικών μαχητικών Mirage 2000, αποκαλύπτει η γαλλική εφημερίδα Figaro.

Οι πιλότοι εκπαιδεύονται, με ταχύρρυθμα μαθήματα, εδώ και 1,5 μήνα, από τις αρχές Φεβρουαρίου, στις αεροπορικές βάσεις Μον-ντε-Μαρσάν και Νανσί.

Το Παρίσι δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να παραδώσει αεροσκάφη Mirage στην Ουκρανία «αν ληφθεί η ππολιτική απόφαση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται γνωστό ότι Ουκρανοί εκπαιδεύονται στη χρήση δυτικών αεροσκαφών, μια εξέλιξη που θα μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες στα μέτωπα του πολέμου. Το Κίεβο διαθέτει μόνο ρωσικής κατασκευής αεροσκάφη και επιθετικά ελικόπτερα. Αρκετές ανατολικοευρωπαϊκές χώρες έχουν δεσμευτεί να παραδώσουν δικά τους αεροσκάφη Mig στο Κίεβο.

Από την αρχή του πολέμου, η Γαλλία έχει βοηθήσει με διάφορους τρόπους την Ουκρανία στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Το Παρίσι έχει αποστείλει σειρά προηγμένων όπλων όπως τα πυροβόλα όπλα Caesar και τα άρματα μάχης AMX, πριν καν ανοίξει η συζήτηση για τα γερμανικά Leopard μετά την άδεια που εντέλει έδωσε το Βερολίνο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η ελληνική πολεμική μηχανή θα μπορεί να απειλεί σε περίπτωση ελληνοτουρκικής κρίσης με στρατηγικά πλήγματα ακόμη και την Άγκυρα

Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι μετά την ανακοίνωση της CHEVRON; Απειλεί την Κύπρο Κεμαλικός Βουλευτής ως αποθήκη ισραηλινών...
polemos-urania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Για αυτό δεν το εγκαταλείπει ο Ζελένσκι! 10 χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν για την υπεράσπιση του Ποκρόβσκ -Δείτε την περικύκλωση σε live χάρτη

Όσο και εάν επιθυμεί το Κίεβο να διατηρήσει υπό τον έλεγχό του το Ποκρόβσκ, οι δυνάμεις των αμυνόμενων εξουθενώνονται