Κόσμος

Tεράστιο πλοίο 3.000 τόνων ανατράπηκε στο λιμάνι του Εδιμβούργου (εικόνες)

25 άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά από ανατροπή πλοίου σε ναυπηγείο του Εδιμβούργου. Η υπηρεσία των ασθενοφόρων της Σκωτίας είπε ότι 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και 10 διακομίστηκαν στο σημείο.

Σύμφωνα με τις αρχές, για το περιστατικό ευθύνεται ο δυνατός άνεμος.  Εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα τεράστιο πλοίο 3.000 τόνων με κλίση 45 μοιρών. Σύμφωνα με το BBC , το οποίο επικαλείται την Υπηρεσία Ασθενοφόρων της Σκωτίας, το περιστατικό καταγράφηκε στις 08:29.

«Αποστείλαμε πέντε ασθενοφόρα, ένα ελικόπτερο, τρεις ομάδες τραυματισμών, την Ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων (SORT) και ένα όχημα μεταφοράς ασθενών...

15 ασθενείς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και άλλοι 10 διακομίστηκαν στο σημείο», αναφέρεται σε Τύπο.

Η αστυνομία απηύθυνε έκκληση στο κοινό να αποφύγει την περιοχή για να επιτρέψει την ομαλή ροή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. Το Λιμενικό έστειλε αρκετές ομάδες στην περιοχή για να απαντήσουν, ενώ η πυροσβεστική έστειλε τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα.

Ο Cammy Day, ηγέτης του τοπικού συμβουλίου του Εδιμβούργου, δήλωσε ότι «ανησυχεί βαθιά» όταν άκουσε το περιστατικό. «Οι σκέψεις μου απευθύνονται σε όλους τους πληγέντες και τους εύχομαι πλήρη και γρήγορη ανάρρωση », είπε.

« Οι ομάδες μας υποστηρίζουν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης με κάθε δυνατό τρόπο. Παρακαλώ αποφύγετε την περιοχή για να επιτρέψετε την πρόσβαση των πληρωμάτων », έγραψε στο Twitter ο Άνταμ ΜακΒέι, δημοτικός σύμβουλος στο Λέιθ, τον δήμο όπου βρίσκεται το λιμάνι.

Επίσης ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία του πλοίου. Το σκάφος μήκους 76 μέτρων, το οποίο ανήκε στον συνιδρυτή της Microsoft, Paul Allen, μεταφέρθηκε σε αυτό το λιμάνι το 2020 και έκτοτε δεν έχει χρησιμοποιηθεί. Είναι το μόνο ιδιωτικό σκάφος στον κόσμο εξοπλισμένο για να εξερευνήσει βάθη 6.000 μέτρων. Είναι επίσης μια βάση δοκιμής για νέο εξοπλισμό βαθέων υδάτων.

Έχει χρησιμοποιηθεί για την αναζήτηση ναυαγίων σε βαθιά νερά, συμπεριλαμβανομένου του USS Indianapolis, που βυθίστηκε κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο ανακαλύφθηκε 5,5 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια του νερού. Ο Paul Allen πέθανε το 2018 αφού ανακοίνωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του θα χρησιμοποιηθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς και επιστημονική έρευνα.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ