Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Τουρκικά ΜΜΕ για Ερντογάν: «Το καράβι βουλιάζει και ψάχνουμε επιβάτες…»

Η Τουρκία βρίσκεται πλέον και επίσημα σε εκλογικό αναβρασμό, αφού οι βουλευτικές και προεδρικές εκλογές – όπως έχει ανακοινωθεί – θα γίνουν στις 14 Μαΐου. Το κλίμα όμως για Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, δεν είναι ιδιαίτερα καλό και στις δημοσκοπήσεις φαίνεται να έχει προβάδισμα η αντιπολίτευση. 

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για τις εκλογές στην Τουρκία, τα ΜΜΕ φιλοξενούν εκτενή ρεπορτάζ σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα. Και σε αρκετές περιπτώσεις, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται εκτεθειμένος σε μια δύσκολη πραγματικότητα. Γεγονός που αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις. 

https://www.youtube.com/watch?v=qwhqIIjSAnQ&ab_channel=PentapostagmaTV

Χαρακτηριστικό είναι το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Korkusuz», στο οποίο παρουσιάζονται διαφορές που έχει η Τουρκία με χώρες της Ευρώπης ως προς τις συνθήκες διαβίωσης. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, με μια ώρα εργασίας στην Τουρκία μπορεί κάποιος να αγοράσει 15 αυγά, ενώ στη Γερμανία, με μια ώρα εργασία μπορείς να αγοράσεις 2 λίτρα γάλα, 18 αυγά, 600 γραμμάρια κιμά και ένα κιλό μπανάνες. Η «Korkusuz» καταλήγει στο συμπέρασμα: «Τέρμα τα ψέματα. Εμείς ζηλεύουμε την Ευρώπη».

«Το καράβι βουλιάζει και ψάχνουμε επιβάτες…»

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα «Bir Gun» αναφέρει στον τίτλο της ότι «Το καράβι βουλιάζει και ψάχνουμε επιβάτες στην κυβερνητική παράταξη» με αφορμή ακόμη ένα πλήγμα που δέχθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο τούρκος πρόεδρος είχε στα πλάνα του να επαναφέρει, αν επανεκλεγεί, στο υπουργείο οικονομικών της χώρας έναν άνθρωπο που άφησε θετικό στίγμα στο παρελθόν και αυτός δεν είναι άλλος από τον Μεχμέτ Σιμτσέκ. Ωστόσο, κατά τη χθεσινή συνάντηση των δύο ανδρών, ο Σιμτσέκ αρνήθηκε στον Ερντογάν τη θέση, γεγονός που αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τον πρόεδρο της χώρας.

Καταρρέει ο Ερντογάν στις δημοσκοπήσεις

Η εφημερίδα «Bir Gun» φιλοξενεί επίσης μια δημοσκόπηση, η οποία δίνει 9 μονάδες προβάδισμα στον Κιλιντσάρογλου. Στην εν λόγω δημοσκόπηση ο μεγάλος αντίπαλος του προέδρου της Τουρκίας συγκεντρώνει το 54,23%, ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το 45,77%. 

Και η κατρακύλα αυτή δεν είναι η πρώτη… Σε δημοσκόπηση της εταιρείας Aksoy, προ δέκα ημερών, καταγράφονται απώλειες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ταυτόχρονα άνοδο του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε στις 8 Μαρτίου σε 26 επαρχίες, σε δείγμα 1.537 ατόμων, ο Ερντογάν συγκεντρώνει 44,4% και ο Κιλιτσντάρογλου 55,6%.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ