Κόσμος

Τουρκία: Προεκλογικό κόλπο του Ερντογάν οι φωτογραφίες του εγχώριου μαχητικού 5ης γενιάς

Προεκλογικοί πανηγυρισμοί στην Τουρκία, για την πρώτη δοκιμή του τουρκικού μαχητικού 5ης γενιάς, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη. Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ γράφουν πως: «Το 5ης γενιάς εθνικό μαχητικό προχώρησε σε έναυση κινητήρων και στη συνέχεια κινήθηκε ελεύθερα στον τροχόδρομο» σχολιάζοντας πως «Οι εικόνες σκορπούν υπερηφάνεια», προβάλλοντας φωτογραφικό υλικό από το αεροσκάφος, που θεωρείται πως αποτελεί μέρος της προεκλογικής στρατηγικής του προέδρου Ερντογάν, ενόψει των κρίσιμων εκλογών του Μάϊου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Το φιλόδοξο πρόγραμμα της Τουρκίας για απόκτηση εθνικού αεροσκάφους, παρά τα προβλήματα, φαίνεται να προχωράει. Το πρωτότυπο μαχητικό 5ης γενιάς MMU (Milli Muharip Ucak), γνωστό και με την κωδική ονομασία TF-X, αναπτύσσεται από την Τουρκική Αεροπορική Βιομηχανία (TUSAS) στην Άγκυρα.

Εφόσον ολοκληρωθεί θα διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που έχουν τα μαχητικά 5ης γενιάς, όπως τα F-35 από τα οποία αποπέμφθηκε οριστικά η Τουρκία, λόγω S-400. Ωστόσο θεωρείται πως θα είναι έτοιμο μετά το 2030.

Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στην Τουρκία πανηγυρίζουν πως η Τουρκία «δεν θα χρειαστεί τα αμερικανικά F-16» σχολιάζοντας πως η εμφάνισή του «έκανε εντύπωση και προβλημάτισε την Αθήνα».

Η εφημερίδα AKSAM σημειώνει: «Το Εθνικό Αεροσκάφος Μάχης (MMU) εγχώριας και εθνικής παραγωγής, το οποίο ξεκίνησε την παραγωγή στις 4 Νοεμβρίου 2021, εγκατέλειψε το υπόστεγο 498 ημέρες μετά την έναρξη της παραγωγής του. Το έργο, που προέκυψε με επιτυχία ως αποτέλεσμα της πυρετώδης δουλειάς Τούρκων μηχανικών, εμφανίστηκε στην πίστα στη μνήμη των Μαρτύρων του Τσανάκκαλε στις 18 Μαρτίου».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ