Κόσμος

Αντιστράτηγος ε.α Καμπουρίδης: Τα κρυφά ''χαρτιά'' του Ερντογάν με το Στράτευμα, την ΜΙΤ, τη μαφία και τον ακραίο Ισλαμισμό

Εντύπωση προκαλεί η ηρεμία του Ρ. Τ. Ερντογάν σε μια τόσο κρίσιμη προεκλογική περίοδο, όπου αυτός έχει να αντιμετωπίσει όχι μόνο την οργή του λαού λόγω του σεισμού, αλλά κυρίως τα πολύ χαμηλά ποσοστά του έναντι του Κ. Κιλιτσντάρογλου,  επισημαίνει σε νέα παρέμβαση του ο  ο Λάζαρος Καμπουρίδης, Αντιστράτηγος ε.α., Απόφοιτος Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ).

Ακολουθεί ολόκληρη η παρέμβαση

Πολλοί εκτιμούν ότι ο τούρκος Πρόεδρος έχει κρυφά χαρτιά τα οποία θα χρησιμοποιήσει για να κάνει την έκπληξη και να ανατρέψει τη μέχρι στιγμής εις βάρος του αρνητική διαφορά στις δημοσκοπήσεις και ήδη φαίνεται ότι αλλάζει στάση έναντι του Στρατεύματος, ενώ παράλληλα εμφανίζεται έτοιμος να χρησιμοποιήσει τις μυστικές υπηρεσίες, τη μαφία και τον ακραίο Ισλαμισμό στην προεκλογική δοκιμασία.

Αν και πέρασε σχεδόν ενάμισης μήνας από τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία, σχολιάζεται πολύ αρνητικά το γεγονός ότι ο τούρκος υπουργός Άμυνας δίνει καθημερινά εξηγήσεις σε απολογητικό ύφος για δήθεν άμεση κινητοποίηση του Στρατεύματος και συνδρομή στους σεισμόπληκτους. Έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν σε σχετικές αναλύσεις για την έλλειψη εμπιστοσύνης του Ερντογάν προς το Στράτευμα, κάτι το οποίο επαληθεύτηκε και από τον τρόπο χειρισμού της αντιμετώπισης των συνεπειών του τελευταίου σεισμού.

Εντύπωση είχε προκαλέσει την επομένη του σεισμού το γεγονός ότι οι στρατιωτικές μονάδες εξήλθαν από τα στρατόπεδα με καθυστέρηση 32 ωρών και μόνο έπειτα από σχετική λαϊκή διαμαρτυρία. Ακολούθησε μια επικοινωνιακή εκστρατεία για την αποκατάσταση της φήμης του Στρατεύματος, στην οποία επιστρατεύτηκαν και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ), υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Ο ίδιος ο Ερντογάν χρειάστηκε να συγχαρεί δημόσια τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα ΜΜΕ πρόβαλαν συνεχώς το έργο του Στρατού, ενώ η Διεύθυνση Επικοινωνίας δημοσίευε καθημερινά στην επίσημη ιστοσελίδα της πίνακες με στοιχεία σχετικά με τη συμμετοχή του Στρατεύματος στην αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού. Γιατί όμως αυτή η συντονισμένη επικοινωνιακή εκστρατεία αποκατάστασης της φήμης του Στρατεύματος και η καθημερινή απολογητική στάση του Ακάρ, εξηγώντας μέχρι και τώρα με ανακριβή στοιχεία για την έγκαιρη κινητοποίηση του Στρατεύματος; Αυτό εξηγείται από νέα στοιχεία τα οποία ήρθαν στη δημοσιότητα και τα οποία προκάλεσαν την αγανάκτηση κεμαλικών κύκλων.

Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό ότι ο τούρκος Πρόεδρος, αμέσως μετά τον σεισμό, επέπληξε τον υπουργό Άμυνας, ο οποίος είχε προηγουμένως δώσει εντολή εξόδου του Στρατεύματος, προκειμένου να συνδράμει τους σεισμόπληκτους, και ακύρωσε την έξοδο των στρατιωτικών μονάδων, φοβούμενος ότι αυτό θα προκαλούσε τη συμπάθεια του λαού προς τις Ένοπλες Δυνάμεις. Επειδή ο Τουρκικός Στρατός θεωρείται θεματοφύλακας του Κεμαλισμού και επειδή η αρχική απόφαση του Ερντογάν να μην τον εμπλέξει προκάλεσε λαϊκή αντίδραση, ο τούρκος Πρόεδρος πραγματοποίησε στροφή εν όψει των εκλογών, με σκοπό την αποφυγή διαρροής ψήφων από το κομμάτι εκείνο του λαού που βλέπει με ιδιαίτερη συμπάθεια τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Επίσης, ενδιαφέρον παρουσιάζει και το πολιτικό πάρε-δώσε του Ερντογάν με τον Φιντάν εν όψει των εκλογών, καθώς φαίνεται ότι αυτό έχει σχέση με την εκμετάλλευση των δυνατοτήτων της Τουρκικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΜΙΤ) στον κρίσιμο προεκλογικό αγώνα. Ειδικότερα, έγινε γνωστό ότι ο αρχηγός της (ΜΙΤ) Χ. Φιντάν θα πάρει τη θέση ενός εκ των τριών αντιπροέδρων της Προεδρίας της Δημοκρατίας στη νέα θητεία του τούρκου Προέδρου. Ο Φιντάν είχε εκφράσει και στο παρελθόν την επιθυμία του να πολιτευτεί, όμως ο τούρκος Πρόεδρος είχε αντίθετη γνώμη, μιας και ο επικεφαλής της ΜΙΤ χειρίζεται πολλές υπόγειες οργανώσεις οι οποίες εξυπηρετούν τα κυβερνητικά συμφέροντα εκτός και εντός χώρας. Ο αρχηγός της ΜΙΤ λέγεται ότι έχει αναλάβει συγκεκριμένο ρόλο στην πολύ δύσκολη τρέχουσα προεκλογική περίοδο, καθώς απαιτείται η υποστήριξη προβολής του κυβερνητικού έργου, αλλά κυρίως ο επηρεασμός πολιτικών συνειδήσεων μέσα από μυστικά κυκλώματα άσκησης πιέσεων, τρομοκράτησης και εκφοβισμού λαϊκών ομάδων σε συνεργασία με ακραίες οργανώσεις.

Ένα άλλο προεκλογικό παζάρι του Ερντογάν είναι αυτό με την τουρκική μαφία, καθώς φαίνεται ότι αυτή θα χρησιμοποιηθεί για ενίσχυση των ποσοστών της κυβερνητικής συμμαχίας. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν επισκέψεις ηγετικών στελεχών της μαφίας στον γενικό διοικητή της Στρατοχωροφυλακής, στρατηγό Αρ. Τσετίν, η οποία αποτελεί το στρατιωτικό κομμάτι του υπουργείου Εσωτερικών, με αποστολή μεταξύ των άλλων και τον έλεγχο της κοινωνίας αλλά και την άσκηση πίεσης στις λαϊκές μάζες. Στις 13 Μαρτίου, ο Φ. Αϊντογάν, σύμβουλος του αρχιμαφιόζου Αλ. Τσακιτζί, ο οποίος στηρίζει τον τούρκο Πρόεδρο, πραγματοποίησε επίσκεψη στον γενικό διοικητή της Στρατοχωροφυλακής.

Επίσης, πηγές αναφέρουν υπόγειες συνδέσεις του στρατηγού Τσετίν με εκβιαστές και ανθρώπους της μαφίας οι οποίοι δύνανται να επηρεάσουν τους ψηφοφόρους εν όψει των εκλογών. Στο ίδιο πνεύμα εντάσσεται και η συνεργασία του Ερντογάν με το ισλαμικό κουρδικό κόμμα HUDA PAR (Κόμμα Ελεύθερου Αγώνα), το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως αντίβαρο του φιλοκουρδικού HDP (Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών). Αυτό ιδρύθηκε από στελέχη της ακραίας οργάνωσης Χεζμπολάχ της Τουρκίας, σημειώνει πολύ χαμηλά ποσοστά, κάτω του 0,7%, αλλά διατηρεί πολύ ακραία ισλαμικά χαρακτηριστικά. Σημειώνεται ότι στα τέλη Φεβρουαρίου ο Κιλιτσντάρογλου είχε απειλήσει με δηλώσεις του τη «Συμμορία των Πέντε» (μεγαλοεπιχειρηματίες, κατασκευαστές που έχουν σχέση με τον Ερντογάν), τη μαφία, τον Αλ. Τσακιτζί και άλλους εκβιαστές, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς». Ήδη ο αντιπολιτευόμενος Τύπος στρέφεται εναντίον αυτών των μεθοδεύσεων του Ερντογάν.

Συμπερασματικά, ο Ερντογάν θα χρησιμοποιήσει όλα τα θεμιτά και αθέμιτα μέσα για να ανατρέψει την αρνητική προεκλογική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εις βάρος του, καθώς δεν είναι δυνατό να δεχθεί μια ήττα και να αποχωρήσει από την εξουσία. Δεν θα πρέπει να αποκλείεται ακόμη και εσκεμμένη δημιουργία κατάστασης χάους στην Τουρκία, ώστε ο τούρκος Πρόεδρος να δικαιολογήσει την παραμονή του στην εξουσία, σε μια πιθανή αρνητική για αυτόν λαϊκή ετυμηγορία.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...