Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

''Ρουκέτα'' από Τούρκο Ναύαρχο για το '' TCG Anadolu'': Τι κάνουμε; Έχει πρόβλημα το πλοίο, δεν είναι καν αεροπλανοφόρο

Στα τουρκικά ΜΜΕ βγήκε ο Τούρκος Ναύαρχος ε.α Τουρκέρ Έρτουρκ, και έριξε την δική του ''ρουκέτα'' για όσον αφορά το πολυδιαφημισμένο από τους γείτονες μας ''Anadolu''. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το tweet παρακάτω αναφέρει τα εξής: 

''Αυτό το πλοίο είναι αμφίβιο επιθετικό πλοίο, αλλά το παρουσιάζουν σαν αεροπλανοφόρο, δεν είναι σωστό! Εάν ένα αεροπλανοφόρο, έχει πλατφόρμα για αεροπλάνα, δεν σημαίνει πως είναι αεροπλανοφόρο. Ο αρχικός προυπολογισμός του αεροπλανοφόρου ήταν 650 εκ. ευρώ. Ξέρετε πόσο κοστίζει ένα αεροπλανοφόρο, βλέπετε τους Αμερικανούς, έχουν έντεκα... 15 δισεκατομμύρια δολάρια. Εμείς ένα τέτοιο πλοίο δεν μπορούμε να το συντηρήσουμε''. 

''Έχει πολλά προβλήματα'' 

''Τώρα έχω να κάνω μια ερώτηση..., συνεχίζει ο Τούρκος Ναύαρχος, η ''αδερφή'' αυτού του πλοίου στην Ισπανία, το ''Χουάν Κάρλος'', έχει ένα πρόβλημα... τι πρόβλημα; Πρόβλημα στο σύστημα πρόωσης. Το ίδιο πρόβλημα έχει και το δικό μας!''. 

''Αν ήμουν εγώ αρχηγός στόλου, σε καμία περίπτωση δεν θα το έπαιρνα. Αν μου το επέβαλαν, θα δήλωνα παραίτηση''. 

''Όπως ξέρετε αυτό σχεδιάστηκε για το F-35C. Τώρα μας λένε θα το χρησιμοποιήσουμε για drones. 50 drones δεν κάνουν ούτε ένα F-16''. 

Παρ' όλα αυτά, οι Τούρκοι ουκ ολίγες φορές πανηγύριζαν για το γεγονός ότι το TCG ANADOLOU θα φέρει UAV αντί μαχητικών αεροσκαφών.

Εμείς όμως είχαμε γράψει ήδη στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, πως αυτό υποδηλώνει ότι η μαχητική του ισχύς μειώνεται σημαντικά, ενώ θα αποτελεί έναν σχετικά εύκολο στόχο για την πολεμική μας αεροπορία, αφού δεν μπορεί να συγκριθεί ένα μαχητικό αεροσκάφος Rafale, F-16 Viper της Πολεμικής μας Αεροπορίας με ένα drone Bayraktar

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ