Κόσμος

Αυτές είναι οι πόλεις που κατοικούν οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο

Η Νέα Υόρκη είναι το πιο δημοφιλές μέρος στον κόσμο για τους πολύ πλούσιους ιδιοκτήτες ακινήτων, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της εταιρείας Altrata. Συνολικά 21.714 άτομα έχοντες εξαιρετικά μεγάλη περιουσία (καθαρή αξία άνω των 30 εκατομμυρίων δολαρίων-UHNW), διαθέτουν είτε κύρια είτε δευτερεύουσα κατοικία στην πόλη, σύμφωνα με τη μελέτη.

Επόμενο σε δημοφιλία είναι το Λονδίνο και το Χονγκ Κονγκ, όπου 15.907 και 15.175 από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου έχουν σπίτια σε αυτές τις πόλεις. Το Λος Άντζελες και το Μαϊάμι συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα, ενώ η τάση των πλουσίων να αγοράζουν δεύτερες κατοικίες στο Πεκίνο, τοποθετεί την κινεζική πρωτεύουσα μία θέση πριν από τη Σιγκαπούρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πλουσιότερες πόλεις στις ΗΠΑ

Την ίδια στιγμή, αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι ζουν στο Μονακό είναι εξαιρετικά πιθανό να έχουν πολύ πλούσιους γείτονες. Ένα στα 39 άτομα της λίστας UHNW των υπερ-πλουσίων είναι είτε κύριος κάτοικος της πόλης είτε ιδιοκτήτης δευτερεύουσας κατοικίας εκεί.

Στις ΗΠΑ, η μεγαλύτερη συγκέντρωση υπερπλούσιων κατοίκων βρίσκεται στο Άσπεν, όπου ο αριθμός είναι ένας στους 67 — δίνοντας στο ορεινό θέρετρο του Κολοράντο πυκνότητα πληθυσμού UHNW σχεδόν 15 φορές μεγαλύτερη από τη Νέα Υόρκη.

Τι αναφέρει η έκθεση

Οι αμερικανικές πόλεις κυριαρχούν στη λίστα με τα πιο δημοφιλή μέρη για να αποκτήσετε ένα σπίτι, λαμβάνοντας συνολικά 14 από τις 20 θέσεις. Σύμφωνα με την έκθεση, αυτό αντανακλά το μέγεθος του πλούτου της χώρας, αλλά και τη γεωγραφική και επιχειρηματική της ποικιλομορφία.

«Αυτές οι ιδιότητες προσφέρουν σημαντικό περιθώριο για τα πλούσια άτομα που αναζητούν μια δευτερεύουσα κατοικία για να μείνουν στη χώρα αντί να κοιτάξουν στο εξωτερικό», αναφέρεται στην έκθεση, ενώ ακόμη συμπληρώνεται πως «αντικατοπτρίζει μια ευρύτερη τάση στις ΗΠΑ – κατά τα τελευταία χρόνια- μετακίνησης σε μικρότερες πόλεις».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...