Κόσμος

Ελβετία: Έκλεισαν την έρευνα για τον πρόεδρο της FIFA οι εισαγγελείς

Σε δήλωσή της στην οποία χαιρετίζει την απόφαση, η FIFA αναφέρει ότι η έρευνα "σχετίζονταν με ένα ιδιωτικό τζετ που ναυλώθηκε για να πετάξει από το Σουρινάμ στην Ελβετία το 2017".

"Επιβεβαιώθηκε ότι οι ταξιδιωτικές διευθετήσεις (...) ήταν σύμφωνες με τους κανόνες της FIFA - μία απόφαση που συμφωνεί με τη αντίστοιχη της Επιτροπής Δεοντολογίας της FIFA τον Αύγουστο του 2020 για τη συγκεκριμένη υπόθεση", προστίθεται.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, "σε συνέχεια της απόφασης της εισαγγελίας, το ελβετικό κράτος θα αναλάβει όλα τα έξοδα που σχετίζονται με την έρευνα, ενώ ο Πρόεδρος της FIFA αποφάσισε επίσης να παραιτηθεί από οποιαδήποτε αξίωση επανόρθωσης, παραιτούμενος έτσι από οποιαδήποτε ενδεχόμενη αποζημίωση".

"Ο πρόεδρος της FIFA έθεσε εαυτόν πλήρως στη διάθεση των ελβετικών αρχών και αισιοδοξεί ότι το δικαστικό σύστημα αναγνωρίζει πως η τρέχουσα διοίκηση της FIFA έχει γυρίσει σελίδα στο παρελθόν και έχει πλέον καθιερωθεί ως ένας αξιόπιστος και σεβαστός οργανισμός", καταλήγει το κείμενο.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA είχε εξετάσει παλαιότερα τις εν λόγω κατηγορίες και απάλλαξε τον Ινφαντίνο το 2020.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ