Κόσμος

Βρετανία: Στήριξη των νοικοκυριών για τους λογαριασμούς ρεύματος

Την στήριξη για τους λογαριασμούς ρεύματος των νοικοκυριών αναμένεται να παρατείνει ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ για τρεις επιπλέον μήνες μετά τον Απρίλιο, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters. Αυτό γνωστοποίησε κυβερνητική πηγή την Παρασκευή καθώς υποστηρίζει ότι είναι μια κίνηση που θα συμβάλει στην ανακούφιση της χώρας από την πίεση του κόστους ζωής.

Οι κυβερνητικές επιδοτήσεις είναι προγραμματισμένο να μειωθούν από τον επόμενο μήνα, πράγμα που σημαίνει ότι οι μέσοι ετήσιοι λογαριασμοί θα αυξηθούν στις 3.000 λίρες (3.600 δολάρια) από 2.500 λίρες τώρα. Αλλά η κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι οι χαμηλότεροι λογαριασμοί αναμένεται τώρα να διατηρηθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου. Ο Χαντ πρόκειται να ανακοινώσει τον προϋπολογισμό στις 15 Μαρτίου, οπότε θα μπορούσε να ανακοινωθεί τυχόν παράταση του επιπέδου στήριξης.

Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ σημείωσε: «Κάνουμε ήδη ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τους ανθρώπους που παλεύουν με υψηλούς λογαριασμούς ενέργειας». Η διατήρηση του σημερινού επιπέδου των ενεργειακών επιδοτήσεων θα κόστιζε 2,7 δισεκατομμύρια λίρες μέχρι το τέλος Ιουνίου, με βάση τις τρέχουσες προβλέψεις για τις τιμές της ενέργειας, εκτίμησε το IFS αυτή την εβδομάδα.

Οι τιμές χονδρικής αναμένεται να μειωθούν κατά τη διάρκεια των τριών μηνών από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, γεγονός που σημαίνει ότι η εγγύηση της κυβέρνησης δεν θα είναι πλέον απαραίτητη μετά το πέρας αυτής της περιόδου, ανέφεραν οι Times στο ρεπορτάζ τους, επικαλούμενοι πηγή του Whitehall.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι "δίνουν τα ρέστα τους" για την αγορά των F-16BLOCK-70 από τις ΗΠΑ ενώ "ανακαλύπτουν" πρόβλημα στο λογισμικό και διακοπές παράδοσής τους

Ακόμη και στην χειρότερη περίπτωση για την Ελλάδα, της πώλησης από τις ΗΠΑ στην Τουρκία 40F-16 BLOCK-70 και 80 κίτ...