Κόσμος

Έλον Μασκ: O «μίστερ Tesla» ξανά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Έλον Μασκ βρίσκεται ξανά στην κορυφή της λίστας του Bloomberg με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Ο Μασκ, ο οποίος βρίσκεται πίσω από εταιρείες όπως η Tesla και Twitter, πλέον έχει καθαρή περιουσία ύψους 187,1 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Αφήνει έτσι στην δεύτερη θέση τον μεγιστάνα που βρίσκεται πίσω από τον πανίσχυρο όμιλο πολυτελών ειδών LVMH, Μπερνάρ Αρνό, με περιουσία είναι 185 δισ. δολάρια, σύμφωνα πάντα με το Bloomberg Billionaires Index.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μασκ είχε κερδίσει την πρώτη θέση στη λίστα το 2021, εκθρονίζοντας τον ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος. Η τριάδα  των Μασκ, Αρνό και Μπέζος εναλλάσσεται συχνά στην κορυφή της λίστας του Bloomberg.

Ο Αρνό είχε ρίξει πέρυσι τον Μασκ από τον «θρόνο» του, καθώς έχασε μεγάλο μέρος της περιουσίας του λόγω της «βουτιάς» των μετοχών της Tesla. Μάλιστα η απώλεια προσωπικής περιουσίας τον έβαλε στο Γκίνες, καθώς έχασε περίπου 182 δισ. δολάρια (173 δισ. ευρώ) από τον Νοέμβριο του 2021. «Αν και το ακριβές ποσό είναι σχεδόν αδύνατο να εξακριβωθεί, οι συνολικές απώλειες του Μασκ ξεπερνούν κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ των 58,6 δισ. δολαρίων, του Ιάπωνα επενδυτής τεχνολογίας Μασαγιόσι Σον», έγραφε το Γκίνες.

Η τιμή της μετοχής της Tesla έφτασε στο χαμηλό των 108,10 δολαρίων στις 3 Ιανουαρίου 2023, σύμφωνα με στοιχεία του Yahoo Finance. Η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας έκλεισε στα 207,63 δολάρια τη Δευτέρα.

Μετά τις περιπέτειες που είδαμε τον περασμένο χρόνο, με τον Μασκ να αγοράζει το Twitter μετά από μια συμφωνία που αρχικά φαινόταν ότι δεν θα τηρήσει αλλά τους τους μετόχους της Tesla να προχωρούν σε αγωγή, ο δισεκατομμυριούχος τα πηγαίνει καλύτερα μέχρι στιγμής το 2023.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ