Κόσμος

Φρίκη στην Γαλλία: Ακτιβιστές καταγγέλλουν ψαράδες ότι χάραξαν ομοφοβικά μηνύματα σε δελφίνια

Στην καταγγελία ότι Γάλλοι ψαράδες χάραξαν σε δελφίνια ομοφοβικά μηνύματα για τους ίδιους προχώρησαν οι ακτιβιστές του παραρτήματος της ΜΚΟ Sea Shepherd στη Γαλλία.

Στις φωτογραφίες που ανήρτησαν στο Twitter οι ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι οι ψαράδες χάραξαν τα γράμματα «PD» σε νεκρά δελφίνια, τη συντομογραφία, δηλαδή,  της λέξης pédé που σημαίνει ομοφυλόφιλος στα γαλλικά.

Οι ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι οι Γάλλοι ψαράδες επέλεξαν αυτόν τον «βάρβαρο», όπως τον χαρακτηρίζουν, τρόπο για να τους προσβάλουν επειδή απαιτούν αυστηρότερους κανόνες για την αλιεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ακτιβιστές παρουσίασαν, μάλιστα, τα νεκρά δελφίνια για κάποιες ώρες στο παλιό λιμάνι της πόλης Λα Ροσέλ. «Σταματήστε την υπεραλίευση. Τρώτε λιγότερα ψάρια. Σώστε τους ωκεανούς. Και τις μελλοντικές γενιές» αναφέρεται στη λεζάντα της σχετικής ανάρτησης στο Twitter.
 

«Τι ντροπή για το επάγγελμα των ψαράδων. Πρόκειται για σφαγή. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα για τη σωτηρία των δελφινιών» δήλωσε εκπρόσωπος της ΜΚΟ στον Telegraph
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...