Κόσμος

Ισραηλινοί στρατιώτες επιτίθενται σε Παλαιστίνιους μαθητές που πήγαιναν σχολείο στην κατεχόμενη Ανατ. Ιερουσαλήμ (βίντεο)

Οι ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολλούς Παλαιστίνιους μαθητές που πήγαιναν στο σχολείο σήμερα το πρωί στον προσφυγικό καταυλισμό Σουαφάτ στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ και τους εμπόδισαν να περάσουν το κύριο στρατιωτικό σημείο ελέγχου στην περιοχή.

Πλάνα CCTV έδειξαν έναν Ισραηλινό στρατιώτη να επιτίθεται σε μια Παλαιστίνια φοιτήτρια και να την ρίχνει στο έδαφος. Ένα άλλο βίντεο έδειξε τον μαθητή Saleh Diab που αναγκάστηκε να βγάλει τα ρούχα του σε στρατιωτικό σημείο ελέγχου, πριν τον ξυλοκοπήσουν. Η αδερφή του, η οποία προσπάθησε να παρέμβει και να κινηματογραφήσει την επίθεση στο τηλέφωνό της, δέχθηκε επίσης επίθεση.

Οι κάτοικοι του προσφυγικού καταυλισμού Σουαφάτ κάλεσαν για μια ημέρα «πολιτικής ανυπακοής» αύριο ως απάντηση στις επιθέσεις και τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Οι Παλαιστίνιοι λένε ότι οι έρευνες σε σημεία ελέγχου κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό έχουν γίνει πιο παρεμβατικές και επιθετικές τις τελευταίες ημέρες, αφού δύο Ισραηλινοί φέρεται να μαχαιρώθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στην Ιερουσαλήμ από κατοίκους του καταυλισμού. Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε επιδρομές για να συλλάβει τους συγγενείς των φερόμενων ως δραστών.

 

https://www.middleeasteye.net/video/israeli-soldiers-assault-palestinian-students-heading-school-occupied-east-jerusalem

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

νεκροί Βρετανοί στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αιματοχυσία στην Οδησσό! Ρωσικοί πύραυλοι αποδεκάτισαν επίλεκτη βρετανική μονάδα SAS -40 νεκρούς και τραυματίες αναφέρει Ισπανός

Παράλληλα, ρωσικές πηγές μιλούν για την εξουδετέρωση 50 Γάλλων και άλλων μισθοφόρων του ουκρανικού στρατού στο Χάρκοβο...