Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Έλον Μασκ: Η χρήση του Starlink στην Ουκρανία μπορεί να οδηγήσει σε Γ΄ Παγκόσμιο

Τους φόβους του πως η χρήση του δορυφορικού δικτύου της Starlink στην Ουκρανία είναι ικανή να πυροδοτήσει τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο εξέφρασε ο μεγιστάνας Έλον Μασκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Έλον Μασκ απάντησε στον πρώην αστροναύτη της NASA, Σκοτ Κέλι, ο οποίος μετά από αναφορές πως η Starlink θα επιβάλλει περιορισμό στη χρήση του δικτύου από τον ουκρανικό στρατό, παρακάλεσε τον μεγιστάνα να επαναφέρει πλήρως λειτουργικά τους δορυφόρους της εταιρίας.

Ο Κέλι σε ανάρτησή του σημείωσε πως «η άμυνα σε μία εισβολή γενοκτονίας δεν δίνει επιθετική ικανότητα, είναι σωτήρια. Μπορούν να σωθούν αθώες ζωές. Μπορείς να βοηθήσεις», έγραψε ακόμα ο Κέλι.

Ο Μασκ απάντησε και προειδοποίησε πως εάν η τεχνολογία της Starlink χρησιμοποιηθεί για επιθετικούς σκοπούς τότε μπορεί να ξεκινήσει ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

«Είσαι αρκετά έξυπνος για να καταπίνει την προπαγάνδα των ΜΜΕ και άλλων, Η Starlink είναι η επικοινωνιακή ραχοκοκαλιά της Ουκρανίας, ειδικά στις γραμμές του μετώπου, όπου έχει καταστραφεί σχεδόν κάθε άλλη συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο. Αλλά δεν θα επιτρέψουμε κλιμάκωση της σύγκρουσης, που μπορεί να οδηγήσει στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο», ανέφερε στην απάντησή του ο Μασκ.

Ο δισεκατομμυρι0ύχος απαντώντας σε άλλο σχόλιο σημείωσε πως «τα τερματικά της SpaceX προορίζονταν για ιδιωτική χρήση, όχι για στρατιωτική χρήση, αλλά δεν έχουμε ασκήσει τα δικαιώματά μας να τα απενεργοποιήσουμε. Προσπαθούμε σκληρά να κάνουμε το σωστό, όπου το »σωστό» είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο ηθικό ερώτημα».

 

Η κόντρα Μασκ – Ουκρανίας για τη Starlink

Η SpaceX, που ίδρυσε ο Μασκ, χρησιμοποιεί τη δορυφορική διαδικτυακή υπηρεσία Starlink για να κρατά την Ουκρανία συνδεδεμένη στο διαδύκτιο μετά τη ρωσική εισβολή και την καταστροφή των υποδομών της χώρας.

Ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί για τις επικοινωνίες του χιλιάδες δορυφορικά πιάτα Starlink, από τα οποία ένα μέρος διατέθηκαν δωρεάν από τη SpaceX και άλλα εστάλησαν από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και άλλες χώρες.

Η Γκουίν Σότγουελ, πρόεδρος της διαστημικής εταιρείας του Έλον Μασκ, δήλωσε ότι το Starlink, δεν μπορεί να «μετατραπεί σε όπλο».

Αντιδρώντας, ο Μικάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επέκρινε την απόφαση της SpaceX με ανάρτησή του στο Twitter, το οποίο επίσης ανήκει στον Μασκ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η τουρκική μοίρα “Κόμπρα” έχει στόχο τις ελληνικές μονάδες επιφανείας στο Αιγαίο-Τρόμος στην Άγκυρα για τις 121 ελληνικές “Οχιές”

Όλα δείχνουν πλέον ότι, οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν εξορύξεις στην Α. Μεσόγειο, και για αυτό προσαρμόζουν όλες...
Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...