Κόσμος

Αυτός είναι ο Κινέζος καθηγητής που κρύβεται πίσω από τα κατασκοπευτικά μπαλόνια

Το γεγονός ότι εκπρόσωπος του Προέδρου Τζο Μπάιντεν απέκλεισε κατηγορηματικά την εμπλοκή εξωγήινων στην υπόθεση των μπαλονιών που έχουν εντοπιστεί τελευταία πάνω από ΗΠΑ και Καναδά, δεν αποδείχθηκε επαρκής για να τερματίσει κάθε συζήτηση γύρω από αυτά τα μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα. Πολλά από τα ερωτηματικά σε σχέση με τα μπαλόνια παραμένουν αναπάντητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Όπως πχ το εάν τα μπαλόνια που καταρρίφθηκαν από αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη έφεραν κατασκοπευτικά εργαλεία τα οποία έχουν απαγορευτεί στις ΗΠΑ. Επίσης, η αμερικανική κυβέρνηση, οι υπηρεσίες αντικατασκοπείας, ασφαλείας κ.λπ. αρνούνται να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες για τυχόν ανάμειξη του Κινέζου καθηγητή Γου Ζε στο πρόσφατο μπαράζ μπαλονιών πάνω από ΗΠΑ και Καναδά. Πάντως, ο καθηγητής Γου είναι ιδρυτής ή/και μέτοχος σε τρεις από τις έξι Κινεζικές εταιρείες στις οποίες επιβλήθηκε τιμωρία από την αμερικανική κυβέρνηση για τα κατασκοπευτικά μπαλόνια.

Οι New York Times αποκαλύπτουν ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής στο πανεπιστήμιο Μπεϊχάνγκ στο Πεκίνο, θεωρείται η απόλυτη αυθεντία παγκοσμίως στα μπαλόνια. Επί 20 και πλέον χρόνια, ο καθηγητής Γου πειραματίζεται και ερευνά τα πτητικά μέσα όπως τα μπαλόνια μεγάλων υψομέτρων. Το 2019, ο Γου Ζε μαζί με την ομάδα των ερευνητών του, ανακοίνωσαν ότι κατόρθωσαν να τελειοποιήσουν ένα μπαλόνι το οποίο έχει τη δυνατότητα να πετά σε ύψος 18.300 μέτρων. Ο καθηγητής Γου άφησε το συγκεκριμένο μπαλόνι να κάνει το γύρο του κόσμου σχεδόν και, οπωσδήποτε, να διασχίσει τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ.

Ο Γου Ζε είχε δηλώσει τότε, πανευτυχής, ότι μπαλόνια σαν το πρωτότυπο «Cloud Chaser» (σσ: Κυνηγός Νεφών) αποτελεί ορόσημο στην ανάπτυξη της σχετικής τεχνολογίας, ώστε να γενικευτεί η χρήση μπαλονιών. Για σκοπούς πρόληψης και καταγραφής φυσικών καταστροφών, παρακολούθηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης -αλλά και παρακολούθηση γενικώς. Η Κίνα, άλλωστε, φέρεται να χρησιμοποιεί μπαλόνια για πολιτικούς, καθώς και για στρατιωτικούς λόγους. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο Γου Ζε εμφανίζεται σαν ο «Άρχοντας των Μπαλονιών», εφόσον πλήθος επιστημόνων στην Κίνα, σε άρθρα, διαλέξεις κ.λπ. συμφωνούν πως ουδείς γνωρίζει για τα μπαλόνια περισσότερα από τον Γου.

Το ρεπορτάζ των New York Times αναφέρει ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες έχουν εντοπίσει τον καθηγητή Γου Ζε και παρακολουθούν τη δραστηριότητά του, θεωρώντας τον ως τον άνθρωπο-κλειδί για ολόκληρο το πρόγραμμα παρακολουθήσεων μέσω μπαλονιών για λογαριασμό του κινεζικού καθεστώτος.

Ο καθηγητής Γου είναι 66 ετών και σε όλη του τη σταδιοδρομία έως σήμερα έχει συμμετάσχει στο σχεδιασμό μαχητικών αεριωθούμενων και έχει συμβάλλει καθοριστικά στην εξέλιξη μη ανιχνεύσιμων από τα ραντάρ υλικών. Για την προσφορά του στην επιστήμη και την τεχνολογία, ο Γου Ζε έχει τιμηθεί επανειλημμένως με διάφορα βραβεία. Επιπλέον, λόγω των πολύτιμων εξειδικευμένων γνώσεών του, ο καθηγητής υπήρξε μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής για τις προμήθειες πολεμικού υλικού, για λογαριασμό του Κινεζικού Στρατού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Αποκάλυψη-Τρομερό Βίντεο με ανατίναξη τουρκικού ελικοπτέρου Sikorsky στο Β.Ιράκ-Πανστρατιά Κούρδων για εξόντωση των τουρκικών δυνάμεων από ΡΚΚ

"Φορτωμένοι" οι Κούρδοι με ρωσικούς πυραύλους Kornet-E γαλλικούς και γερμανικούς αντιαρματικούς πυραύλους 'MILAN' και...
Στρατός Ξηράς 0

Θύελλα παρά τις εξηγήσεις Μητσοτάκη για τα “κενά στην Άμυνα”-Σοβαρή καταγγελία απόστρατου Ταξίαρχου που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά

Απόστρατος Ταξίαρχος ΠΖ Νίκος Κατσίκας: “Αν γνωρίζατε για πόσες μέρες πολέμου διαρκούσαν τ’ αποθέματα μας σε βλήματα...