Κόσμος

Σεισμός στην Τουρκία: "Μαύρους στο ξύλο" έκαναν τους πλιατσικολόγους στα ερείπια (βίντεο)

Τις δραματικές καταστάσεις που έχουν διαμορφωθεί στις πόλεις της νότιας Τουρκίας που χτυπήθηκαν από τον καταστροφικό σεισμό της Δευτέρας, έχουν επιχειρήσει να εκμεταλλευτούν επιτήδειοι, προσπαθώντας να ωφεληθούν πάνω από τα χαλάσματα και τον πόνο των πολιτών.

Συγκεκριμένα, διάφοροι ασυνείδητοι έχουν βρει την ευκαιρία να κλέψουν πράγματα από τα ερείπια, δρώντας δίπλα σε σορούς και εγκλωβισμένους. Αρκετοί εξ αυτών των πλιατσικολόγων, ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί την ώρα που έκλεβαν και οι αντιδράσεις σε βάρος τους... μόνο φιλικές δεν ήταν.

Σε βίντεο που κυκλοφορούν, διακρίνονται εξαγριωμένοι πολίτες να έχουν πιάσει πλιατσικολόγους και να τους «σαπίζουν» στο ξύλο στα Άδανα και στο Γκαζιαντέπ. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, χρειάστηκε να επέμβουν και οι δυνάμης της τάξης για να γλιτώσουν οι κλέφτες από τα χειρότερα.

Σε άλλες περιπτώσεις, οι αρχές έχουν συγκεντρώσει πλιατσικολόγους σε συγκεκριμένα σημεία, τους έχουν ακινητοποιήσει και με δυνατά χαστούκια, επιχειρούν να τους συνετίσουν.

Στο θέμα των πλιατσικολόγων, αναφέρθηκε την Παρασκευή από την επαρχία Αντιγιαμάν, μία από τις πληγείσες περιοχές από τους καταστροφικούς σεισμούς στην νοτιοανατολική Τουρκία, ο Ερντογάν σημειώνοντας ότι κάποιοι άνθρωποι λεηλατούν καταστήματα και επιτίθενται σε επιχειρήσεις και προσθέτοντας ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε στην επαρχία θα επιτρέψει στο κράτος να επιβάλει τα αναγκαία τιμωρητικά μέτρα.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ