Κόσμος

Χιλή: Η έκταση που έχει καεί είναι 10 φορές το μέγεθος του Άμστερνταμ

Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας κήρυξαν οι Αρχές στη Χιλή στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τις πυρκαγιές, με στόχο να αποτρέψουν τις λεηλασίες και τις κλοπές. Η απαγόρευση από τα μεσάνυχτα έως τις πέντε το πρωί θα ισχύσει σε τουλάχιστον 28 πόλεις τριών επαρχιών που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση καταστροφής: τη Μπιόμπιο, τη Νιούμπλε και την Αραουκάνια.

Από τις πυρκαγιές, που μαίνονται εδώ και μία εβδομάδα, έχουν χάσει τη ζωή τους 24 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί περίπου 2.196, ενώ έχουν καταστραφεί 3.430.000 στρέμματα. Παράλληλα έχουν καεί 1.205 κατοικίες και 5.570 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο επίσημο απολογισμό.

Χθες Πέμπτη 9/2 ήταν ενεργές στη χώρα 323 πυρκαγιές, ενώ περίπου 5.600 πυροσβέστες να τις κατασβέσουν. Στη χώρα έχει σταλεί βοήθεια και από το εξωτερικό, κυρίως από το Μεξικό, την Κολομβία, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Αργεντινή.

Σύμφωνα με το τμήμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η έκταση που έχει καεί είναι 10 φορές το μέγεθος του Άμστερνταμ.

Από την 1η Φεβρουαρίου οι φωτιές έχουν ενισχυθεί από τους μέτριους ως ισχυρούς ανέμους, τις θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου και τη χρόνια ξηρασία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ